Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért organizează în 27 aprilie, la Otelec, pe terenul de lângă port, un concurs internațional de gastronomie. Acesta se desfășoară de nouă ani, dar este primul eveniment gastronomic local ce atrage participanți străini pe calea apei. Din localitatea sârbească Titel, locul unde Bega se varsă în Tisa, o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec cu vaporul pentru a participa la concursul din localitate. Totodată, timișorenii vor avea la dispoziție un vaporetto care va pleca din oraș sâmbătă, la ora 8:30, din stația de la Catedrala Mitorpolitană,și se va întoarce din Otelec la ora 17:00. Cei care doresc să rămână mai mult, vor avea la dispoziție și un autobuz care va pleca din Otelec spre Timișoara la ora 20:00.
În acest an, la concurs vor fi prezente nu mai puțin de 16 echipe din România, Serbia și Ungaria. Potrivit spuselor lui Ștefan Kozma, președintele asociației, „concurenții vor primi câte cinci kilograme de carne și fiecare va pregăti ce va dori, nu doar gulaș. Pentru că bucătăria maghiară înseamnă mai mult decât gulaș”, adăugând că se va juriza nu doar felul mâncării, ci și felul în care se pregătește rețeta, cum se face curățenie la locul pregătirii și chiar cum se distrează echipa. „Este un eveniment pentru promovarea culturii și gastronomiei locale, dar și a comunității. Concursul va începe la ora 9,00, cu pregătirea echipelor, și va dura până la ora 13,00, când are loc jurizarea.
După concurs, toți oamenii pot degusta felurile de mâncare pregătite”. Cei care ajung la Otelec pot vizita muzeul satului sau galeria de design contemporan LUN din Iohanisfeld cât durează pregătirea bucatelor, după care se pot delecta cu gulaș, ciorbă de pește, kȕrtos kalacs, prăjituri de casă, pălincă și multe alte bunătăți, și pot urmări un moment muzical susținut de invitatul special Szarvas Lajos.
Biletul de vaporetto costă 40 de lei dus-întors iar mai multe informații privind desfășurarea evenimentului pot fi obținute la tel. 0745.812.300.