A fost semnat contractul de finanțare pentru reamenajarea clădirii Bibliotecii Județene Timiș

A fost semnat contractul de finanțare pentru reamenajarea clădirii Bibliotecii Județene Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În urma cererii de finanțare depuse la începutul anului trecut de Consiliul Județean Timiș la Ministerul Dezvoltării pentru lucrări de reamenajare a clădirii bibliotecii județene din Piața Libertății, care necesită reparații urgente, astăzi a fost semnat contractul de finanțare al proiectului „Reabilitare Imobil Piața Libertății nr. 3 – Modificări interioare, modificări exterioare, reabilitare fațade și amenajare parțială mansardă pod existent,amplasare lift interior, acces exterior demolare parțială”.

Președintele CJT, Alin Nica, precizează că „lucrările vor viza încadrarea clădirii în normele de eficiență energetică actuale, dar și creșterea calității serviciilor oferite de bibliotecă pentru timișenii iubitori de carte, care se vor putea bucura de colecțiile deținute, beneficiind de condiții moderne de lectură”.

Prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat, biblioteca va primi de la bugetul de stat 14,5 milioane de lei, Consiliul Județean Timiș asumându-și, în paralel, alocarea sumelor necesare pentru secțiunile care nu se referă la faza de construcții-montaj.

Proiectul prevede renvarea imobilului și va include atât intervenții la nivelul structurii și a componentelor arhitecturale, cât și refacerea șarpantei și a fațadei.


Se vor înlocui instalațiile interioare și se va monta un chiller pentru asigurarea unui climat corespunzător. Intervenția mai prevede reamenajarea mansardei și a podului existent, dar și a zonei de acces, ceea ce va presupune demolarea unor componente. Adiacent, se va mai amplasa un lift panoramic interior. În prezent, proiectul tehnic este recepționat, iar în perioada următoare se vor face demersuri pentru organizarea licitației în vederea desemnării constructorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.