Începe o nouă ediție a festivalului internațional „Timișoara muzicală”

Începe o nouă ediție a festivalului internațional „Timișoara muzicală”

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XLVIII-a ediție a festivalului internațional „Timișoara muzicală” începe în 26 aprilie și va avea în repertoriu mai multe spectacole, până la sfârșitul lunii mai.

Ziua de debut a festivalului este totodată Ziua Porților Deschise, în care, între orele 10:00 și 16:00, vor fi organizate tururi ghidate gratuite, iar de la ora 19,00 va avea loc spectacolul de operă „Turandot” de Giacomo Puccini, eveniment desfășurat sub egida Anului Puccini în România.

Spectacolul, cântat în limba italiană și supratitrat în limbile română și engleză, este totodată dedicat aniversării a 77 de ani de la spectacolul inaugural al Operei Naționale Române din Timișoara.


În 30 martie 1946, Regele Mihai semnase Decretul Regal de înființare a operei timișorene iar celebra solistă Aca de Barbu a fost numită director. Premiera absolută a avut loc în 27 aprilie 1947, cu opera „Aida” de Verdi, un spectacol pus în scenă cu mari eforturi din cauza dificultăților cu care se confrunta noua instituție, dar care s-a bucurat de un mare succes și a fost comentat elogios în presa vremii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.