K-lu pregătește un nou album: „Ca DJ e indiferent că pui muzică...

K-lu pregătește un nou album: „Ca DJ e indiferent că pui muzică cu aspiratorul sau cu consola, trebuie să transmiți ceva, să ai o poveste”

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul timișorean K-lu a lansat recent un nou videoclip numit „Ciocolată” și pregătește cel de-al treilea disc. Pe numele său adevărat Alin Constantin, artistul născut în 1976 a făcut parte dintr-o trupă de muzică din orașul său natal Hunedoara, care s-a numit Ză Ics, unde la vremea respectivă era solist vocal.

„La vremea respectivă noi credeam că ceea ce cântam atunci era hardcore. Nici în ziua de azi nu știu exact ce stil a fost. Nu era nimic, special, eram doar niște copii cu energie care ne doream să-i supărăm pe cei mai în vârstă cu muzica noastră. N-aveam sală de repetiții, dar am avut concerte. De atunci cochetam cu ideea de scratch. Dar nu știam ce înseamnă mixer sau pickup. Adevărul e că le-am stricat părinților două pickup-uri… au zburat dozele de la ele. Mi-am dat seama după aceea că nu arătau ca cele din videoclipurile de la vremea respectivă. Aș am început… cu gândul să fac parte dintr-o trupă în care să fac scratch-uri”, povestește K-lu.

Odată cu mutarea sa în Timișoara, K-lu a făcut cunoștință cu mișcarea de muzică electronică din acele vremuri (TM Base și anonimTM) și a început să-și găsească o metodă de exprimare proprie, care a devenit totodată și semnătura sa specifică, ofdată cu introducerea unor replici din filme celebre românești în piese. Astfel, din 2005 artistul a devenit apreciat în mod special pentru promovarea valorilor cinematografice autohtone, iar în 2013 a lansat primul material discografic, numit „Chestii, socoteli”.

„Eram barman la clubul Evolution și acolo erau evenimente. Acolo i-am văzut pe băieții de la TM Base și anonimTM, care erau cât se poate de profi. Eu aveam deja pickup și i-am secat cu întrebări pe fiecare. La un moment dat am făcut un contest de DJ la Evolution, pe care l-am anunțat cu un afiș alb – negru, fără grafică… doar cu scrisul…chef de la ora cutare la cutare. Am pus atunci pentru prima oară muzică, cu picioarele stângi… A fost foarte fain, nu conta că nu se aude bine sau alte amănunte. Ideea era că lumea se bucura de muzică, chiar dacă eu eram complet nepregătit la acea vreme”, spune K-lu.

Alături de activitatea sa de producător muzical și DJ sub numele de K-lu, artistul a inițiat și proiectele separate Bongo P și Ken Pit, iar pentru perioada următoare pregătește noi apariții discografice.


K-lu e de părere că un DJ poate să pună muzică de pe orice suport muzical atâta timp cât transmite ceva ascultătorului.

„Am în pregătire două materiale noi cu K-lu, un E.P. și un album. Mai am în pregătire și un E.P. alături de Doctorul Sinteză… e la cuptor, se coace. Faza cu proiectele separate e că simt nevoia de schimbare. Așa s-a născut Bongo P și Ken Pit. Ca și DJ, nu contează de pe ce suport muzical pui muzică. Consumatorul de la party e interesat să îi transmiți ceva. Așadar ca DJ e indiferent că pui muzică cu aspiratorul sau cu consola sau cu pickup. Atâta timp cât tu transmiți ceva, ai o poveste. Poți să ai stil și cu stick, consolă sau pickup… sau să n-ai. Da, DJ-ii cu viniluri sunt pasionați de felul cum se aude… dar la urma urmei contează povestea”, spune K-lu.

Printre cele mai reușite momente ca DJ pentru el s-au numărat aparițiile sale în cadrul festivalului Electric Castle, iar la mijlocul acestei luni K-lu împreună cu Zo au fost câștigătorii concursului de DJ Red Bull Turn It Up, desfășurat la Heaven în Timișoara.

„Printre cele mai faine gig-uri pe care le-am avut s-au numărat cele de la Electric Castle de anul trecut și de acum doi ani. Îmi place să pun muzică mai așezată. Adică un stil care în cluburile de fițe este considerat chill out. Visul meu e să pun muzică la un tempo scăzut și să iasă demență. Pentru unii e mai OK să simtă vibrația dintr-o piesă mai slow… care îi împinge spre energie. Am experimentat asta și pe vremuri La Căpițe în Timișoara unde mi-am impus să nu depășesc 100 de BPM. La Electric Castle a ieșit nebunie. În mare parte îmi pregătesc piesele înaintea unui set, îmi iau un calup de aproximativ o sută de piese și navighez între ele în funcție de public”, spune K-lu.

La începutul lunii februarie, K-lu a fost invitatul special al concertului care a marcat împlinirea a 12 ani de existență a formației JazzyBIT, unde a interpretat alături de Octavian „Vita” Horvath (Blazzaj și Implant pentru Refuz) piesa „Oaia”, o melodie compusă anul trecut în cadrul taberei muzicale inițiate de Muzicon ce a avut loc la Buzad. La sfârșitul anului trecut artistul a lansat și un post de radio online care poartă numele de Good One Radio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.