Mașinile de colecție ies din nou pe străzile din Arad și Timișoara,...

Mașinile de colecție ies din nou pe străzile din Arad și Timișoara, în Retroparada Primăverii

0
DISTRIBUIȚI

„Retroparada primăverii”, eveniment automobilistic ajuns la cea de-a XXVI-a ediție, este organizat în luna aprilie în mai multe orașe din țară, printre care Timișoara și Arad, unde, în 20 aprilie, vor putea fi admirate mașini de epocă, fiecare cu povestea ei, care fac deja parte din istoria automobilismului. Parada automobilelor este organizată de Retromobil Club Romania – asociația posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice. La Timișoara vor putea fi admirate peste o sută de automobile de epocă în 20 aprilie, de la ora 10:00, în Piața Unirii, iar la Arad, de la aceeași oră, în Piața Avram Iancu.

Cele mai multe automobile expuse la Timișoara aparțin unor colecționari din Timiș, alături de care vor fi prezenți colecționari din Caraș-Severin și Hunedoara.


Exponatele care fascinează publicul, indiferent de vârstă,  pot reface istoria automobilismului din ultimul secol, evidențiind evoluția automobilelor de-a lungul anilor. Organizatorii subliniază că Retromobil Club este „păstrătorul unei tradiții naționale automobilistice care a început în urmă cu peste 120 de ani, când România s-a înscris în topul primelor 10 țări din Europa ce au introdus automobilul, fiind, totodată, cea a șasea țară din lume în care s-au organizat primele curse de automobile, în 1904”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.