Nica și Simonis se ceartă din nou pe tema sălii pentru ședința...

Nica și Simonis se ceartă din nou pe tema sălii pentru ședința de guvern. Primul acuză presiuni PSD, al doilea cere plângeri la Parchet

0
DISTRIBUIȚI

Acuzațiile lansate, miercuri dimineața, de Alin Nica, actualul șef al CJ Timiș, de presiuni ale PSD la adresa participanților la o presupusă dezbatere despre regionalizare, programată în paralel cu ședința de guvern, tot la Palatul Administrativ, la o altă sală, au fost aspru condamnate de Alfred Simonis, liderul social – democraților din Timiș. Dacă Nica spunea că cei care ar fi participat la dezbaterea despre regionalizare, dar fără a nominaliza pe cineva dintre amenințați sau dintre cei care au proferat amenințările, Simonis răspunde și cere nominalizarea acestora, la pachet cu depunerea de către ei a unei plângeri la Parchet, pentru lămurirea situației.

„Sunt manipulări, dezinformări. Nu s-a pus problema unei alte săli. Prefectul ar fi trebuit să aibă mai multe opțiuni decât acea sală, să le propună și cei de la guvern să decidă. «Mărinimia» președintelui CJT, care dă el sala, e ridicolă. Nimeni nu a pretins nimic pentru ședință. Guvernul vine la invitația noastră, e o maniferstare a interesului față de județul Timiș, nimeni nu trebuie să facă plecăciuni județului.


Timișul contribuie la buget enorm, iar banii nu se întorceau în TM. Semnalul e unul de bun augur, o premieră pe care Nica o murdărește. El sabotează și subminează interesele Timișului și Timișoarei. Nu înțeleg manifestările sunt pentru a bloca venirea guvernului, nu va reuși să blocheze nimic. Vrea nu vrea, ședința de guvern vine la TM. Acțiunile acestea prin care încearcă să murdărească această manifestare de a se întoarce spre Timișoara nu vor avea succes. Am cerut o campanie curată, vedem acuzații minciuni, plus necunoașterea legilor. Nica face o campanie murdară”, a fost răspunsul lui Simonis.

Ședința de guvern, mutată într-o sală cu 28 de locuri?

Având în vedere situația creată de disputa permanentă dintre cei doi lideri politici, pentru ședința guvernamentală de joi de la Timișoara s-ar putea pune la punct o decizie cu totul surprinzătoare. Aceasta ar putea fi mutată la Sala Video, de la Prefectura Timiș, una care oferă doar 28 de locuri pentru ocupanți. Vestea… bună ar fi că la Timișoara vor sosi „pe viu” doar zece dintre membrii guvernului, restul urând să ia parte la discuții prin videoconferință. Dacă mai adaugi aparatul administrativ al ședinței, situația devine complicată.

Ședința guvernului va fi urmată de o discuție purtată cu reprezentanți ai mediului de afaceri local, ulterior membrii guvernului urmând să plece cu avionul la București.

Pe lista proiectelor „speciale”, care vor fi votate în ședința de joi, sunt cele referitoare la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion, deschiderea punctului de frontieră Beba Veche – Kubekhaza, respectiv adoptarea investiției pentru Institutul de Oncologie Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.