Nicolae Robu, despre Dominic Fritz: Nu-l critic că a continuat proiecte, ci...

Nicolae Robu, despre Dominic Fritz: Nu-l critic că a continuat proiecte, ci că le-a continuat lent și a omorât vreo 50 dintre ele

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, din nou candidat pentru funcția de primar al Timișoarei după o pauză de patru ani, a vorbit la PRESSALERT LIVE despre proiectele pe care le consideră eșuate ale administrației Fritz, printre care a enumerat proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, Turnul de Apă din Iosefin sau centrul Multiplexity.

„S-au dat 350.000 de euro să se închirieze acea schelă care a stat în centrul orașului, cred că era mai ieftin să o cumpere. Cred că s-au sifonat foarte mulți bani, sper ca DNA, instituțiile statului român să cerceteze ce s-a întâmplat cu atâția bani în anul 2023, pentru că sunt sume fabuloase, a fost o scurgere de bani după părerea mea. S-au dat banii prin diverse structuri și nu s-a văzut nimic”, a criticat Nicolae Robu.

Acesta se laudă că poate duce la capăt proiectele respective, și că poate reactiva viața culturală a orașului, care consideră că a avut de suferit în ciuda anului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

„Am prezentat la lansare o listă de 20 de festivaluri care vor fi repornite dacă voi fi reales. Lista de festivaluri și evenimente se ridică la 33, atâtea am avut în 2019. Apoi în zona de infrastructură vom finaliza Turnul de Apă, centrul Multiplexity.


Domnul Fritz n-a reușit în patru ani să termine Turnul de Apă din Iosefin, unde i-am lăsat și finanțare. Nu mai vorbesc că peste tot a întârziat. Eu nu-l critic că a continuat proiecte, e normal să fie așa. Eu îl critic că a omorât vreo 50 de proiecte, nu le-a continuat, iar cele pe care le-a continuat le-a continuat foarte încet, a ieșit din termene și a pierdut jumătate din banii europeni. El trebuie să dea socoteală pentru asta, că a creat pagube de sute de milioane orașului nostru. Pe deasupra, a mai și modificat în rău unele proiecte. (…) Subpasajul din Piața Victoriei va fi reabilitat, pentru că el zace așa de când eu l-am readus în patrimoniul orașului, vreau să fac acolo Casa Muzicii, cu spații pentru concerte și săli de repetiții, dar și un muzeu al muzicii”, a spus fostul primar.

Un alt eșec grav al actualei administrații a fost Colterm, este de părere Nicolae Robu, care consideră că cei vinovați trebuie să plătească pentru sumele mari pierdute astfel de oraș.

„Cei vinovați trebuie să plătească, în frunte cu primarul, care a fost pus în temă. Este abuz în serviciu și acțiunea, dar și inacțiunea producătoare de prejudiciu. El știa că vine amenda, i-am spus inclusiv eu, în discuția avută la predarea mandatului. I-am spus atenție, că n-o să aveți bani să plătiți toate certificatele, i-am spus cum am procedat noi de fiecare dată, cu plata în rate. Știa, dar nu a vrut, pentru că și-a închipuit că nu va fi amendat, nu pot să înțeleg”, a mai spus Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.