Nicolae Robu despre înfrângerea în alegeri acum patru ani: „Mi-a prins bine...

Nicolae Robu despre înfrângerea în alegeri acum patru ani: „Mi-a prins bine că am avut parte de acel eșec”

0
DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, candidat din nou pentru funcția de edil-șef, a spus la PRESSALERT LIVE că eșecul din 2020, când a fost învins de Dominic Fritz, a fost o lecție pentru el.

„Am învățat foarte mult în acești patru ani. Mi-a prins bine că am avut parte de acel eșec. E bine din când în când în viață să ai și înfrângeri, să stai puțin pe margine, să ai posibilitatea să te analizezi la rece. Cel puțin eu pretind că am destulă minte încât să mă privesc pe mine însumi cu dorința din partea mea de a mă vedea corect, de a-mi sesiza greșelile. Pentru că atunci când le conștientizezi, ți le și corectezi, sau îți corectezi conduita încât să nu mai greșești altă dată. Mă rog, nimeni nu e scutit de greșeală, dar măcar să nu mai faci aceleași greșeli. Eu am făcut greșeli atitudinale în acea perioadă, mă înfierbântam nejustificat. Și eu sunt mai rău de limbă dacă nu mă controlez, și atunci pueam gaz pe foc. Vă garantez că am învățat foarte multe, sunt mult mai înțelept acum și nu mă mai scoate nimeni din sărite ca altă dată, când planificat eram provocat. Nu mai răspund la provocări, am învățat din greșelile trecutului, eram un fel de copil care foarte ușor, când celălalt arunca ceva, răspundeam și eu la fel. Acum nu. Înțeleg că percepțiile sunt foarte diferite, și nu este neapărat vorba de rea-credință, deși câteodată este, dar așa suntem noi oamenii făcuți diferiți. E dreptul cuiva să aibă o percepție oricât de greșită vizavi de mine. Eu cu calm trebuie să-i explic lucrurile. Dacă reușesc să-l conving bine, dacă nu asta-i viața, mergem înainte”, a spus Nicolae Robu.

Candidat din nou din partea unei alianțe PNL – PSD, ca și în 2012, fostul primar consideră că a învățat să fie mai atent la oamenii cu care se înconjoară.

„Am înțeles că trebuie să fiu mai atent la oameni.


Eu am fost atent, dar nu-mi puteam închipui… Omul este o ființă foarte complexă, și ciudată în felul ei, filosofânt acum, e greu să știi ce se ascunde sub un anumit chip uman. Și poți să ai încredere și să te trezești apoi că încrederea nu ar fi fost meritată. Dar asta se întâmplă și în viețile private, în relațiile de serviciu obișnuite, nu neapărat între un șef și cei din jurul lui. Am dedus că trebuie, dacă voi fi ales, să folosesc mai multe persoane pe post de filtru, pentru că recunosc că poate încă mai am în mine naivitate, credulitate”, a mărturisit Robu.

Acesta a precizat că dacă va fi ales din nou primar este hotărât să se concentreze pe administrație, nu pe politică. „Am spus că vreau să fac administrație și nu politică, în sensul că nu mai vreau funcții politice, vreau să fiu simplu membru PNL, cu funcția de primar, în speranța că timișorenii mă vor vota în număr suficient încât să câștig alegerile, vreau să am relații bune cu PNL, cu PSD, evident să am sprijin din partea viitoarei guvernări, care aproape sigur va fi dată tot de alianța PNL-PSD. Dar să nu se înțeleagă de aici că nu mi-ar păsa de partid, eu vreau să aduc plusuri partidului și alianței prin rezultatele din administrație, nu prin prestația mea de politician. Eu consider că nici nu am ajuns om politic, eu am fost focalizat pe administrație, pentru că asta e și formația mea. Știți bine CV-ul meu, am avut patru mandate de prorector, două de rector în care nu am făcut politică, am făcut o muncă de top-management, o muncă executivă. Asta vreau să fac în continuare, asta mi se potrivește, pentru așa ceva consider că am competență”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.