O nouă bază sportivă de Tip 1, inaugurată lângă Timişoara. Valoarea investiţiei...

O nouă bază sportivă de Tip 1, inaugurată lângă Timişoara. Valoarea investiţiei e de 1,5 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

FRF a anunţat finalizarea celei de-a treia baze sportive de Tip 1, construite de CNI cu fonduri guvernamentale în judeţul Timiş. A venit rândul comunei Monşniţa Nouă să se laude cu o investiţie care cuprinde un teren sintetic de dimensiuni mari pentru fotbal, cu tribune, nocturnă, vestiare şi o parcare, dar şi un teren mai mic, multifuncţional.

Recent a fost inaugurată şi baza similară de la Lugoj, denumită „Lugoj Arena”, dar şi cea de la Sânnicolau Mare. În judeţul Timiş de investiţii similare trebuiau să se bucure deja Buziaşul şi Timişoara, dar aici au apărut diverse piedici şi încă nu a fost anunţată nici reluarea lucrărilor la cea din urmă, unde era nevoia de o nouă licitaţie.

În ţară sunt construite în total 14 astfel de baze, inclusiv una la Petroşani. Alte 80 sunt încă în proces de finalizare.

„Programul de construire a 400 de terenuri pentru fotbalul de bază, prin Compania Naţională de Investiţii, lansat în cadrul organizării Turneului Final UEFA EURO 2020 în România, continuă prin inaugurarea unei noi baze de Tip 1. După cele două baze, situate la Lugoj (Timiș) și Feldioara (Brașov), inaugurate la începutul lunii, încă una este de acum disponibilă, cea de la Moșnița Nouă din județul Timiș. Acestea sunt rezultatul investiției Guvernului în infrastructura sportivă, cu o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro fiecare. Fiecare bază este echipată cu un teren sintetic de fotbal, nocturnă, tribune, vestiare și o parcare, alături de un teren mai mic, 40 x 20 metri, multifuncțional.


Scopul acestor baze este de a crea condiții moderne pentru dezvoltarea fotbalului de bază și îmbunătățirea experienței practicanților și a suporterilor (…) Fiecare bază sportivă dispune de două terenuri: unul de dimensiuni standard și unul mai mic, multifuncțional.

Inițiativa face parte din Programul EURO 2020, iar la finalizarea acestuia vor exista în total 400 de terenuri pentru fotbalul juvenil, dintre care 300 vor fi integrate în cele 150 de baze sportive și alte 100 în școli. Astfel, se creează o infrastructură durabilă pentru promovarea sportului și pentru organizarea evenimentelor fotbalistice în condiții moderne în întreaga țară”, a informat FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.