Peștera Comarnic, a doua cea mai mare din Banat, redeschisă pentru vizitatori...

Peștera Comarnic, a doua cea mai mare din Banat, redeschisă pentru vizitatori (foto)

1
DISTRIBUIȚI
<


p>

De la începutul acestei luni, peștera Comarnic, închisă vizitatorilor în lunile de iarnă, a fost redeschisă pentru numeroșii turiști care iubesc călătoriile fascinante și pline de mister din lumea subterană, fiind unul din locurile preferate pentru amatorii de aventuri inedite.

Un muzeu natural

Peștera, a doua ca mărime din Banat, cu o lungime de peste șase kilometri, se află în mijlocul Munților Banatului, cam la jumătatea distanței dintre Reșița și Anina, în  Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, și este considerată cea mai frumoasă și sălbatică peșteră din Banatul Montan și una din cele mai frumoase din România. Descoperită în 1856, peștera, cu cele trei nivele, este rezervație speologică din 1947, însă numai cel superior, cu o lungime de 1,75 kilometri, care este uscat, poate fi vizitat, nivelul inferior fiind străbătut de cursul subteran al pârâului Ponicova. Nivelul care poate fi vizitat este un adevărat muzeu natural, oferind privirilor galerii și săli care leagă cele două intrări, cu formațiuni geologice spectaculoase, de forme și culori din cele mai diverse, care pot fi admirate în Sala Zebrelor, numită astfel datorită pereților cu dungă de silex negru, sau în cele care poartă numele de Orga Mică, Orga Mare, Muzeul-Zidurile Chinezești, Opera, Sala de Cristal, Sala Domnului, Hornul Mare sau Sala Virgină, cu concrețiuni care amintesc de diferite plante și animale, sau alte forme care au apărut în monumentalele săli din adâncuri.

Reguli de vizitare

Peștera poate fi vizitată în toate zilele săptămânii de grupuri de cel puțin cinci turiști, între orele 10:30 – 12:30, 13:00 – 15:00 și 15:30 – 17:30, sâmbătă și duminică beneficiază de ghizi gata să povestească lucruri captivante despre peșteră și fauna care trăiește în subteran, iar în restul săptămânii, ghidajul se asigură la cerere. Vizitele trebuie anunțate cu 48 de ore înainte, iar pentru sâmbătă și duminică, cu o zi înainte. Tariful de vizitare este de 25 de lei pentru adulți și zece lei pentru copii, elevi și studenți. În cazul în care grupul de vizitatori este mai mic, peștera poate fi vizitată dacă se achită contravaloarea biletelor pentru cinci persoane. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0727.506.575.

Surse foto: expressdebanat.ro, ghidulbanatului.ro, comarnic.exploratorii.ro

1 COMENTARIU

  1. Am vizitat-o. Foarte frumoasă, poate chiar cea mai frumoasă. Am avutcel mai bun ghid Geri. sau poate Jerry, nu știu cum se scrie. Pentru cei care vor intra pentru prima oară lansez o provocare: căutați scoica preistorică, vă este chiar la îndemână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.