Poli Timişoara, pas mare spre baraj lângă balta din Peciu. Codrea: „Cel...

Poli Timişoara, pas mare spre baraj lângă balta din Peciu. Codrea: „Cel mai bun meci al nostru” (foto & video)

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara nu a mai făcut paşi greşiţi cu conjudeţeana CSC Peciu Nou. Alb-violeţii au obţinut al treilea succes la rând în duelurile cu nou promovata timişeană. Elevii lui Paul Codrea s-au impus azi mai uşor decât o arată scorul, 2-0, pe terenul revelaţiei alb-verzi, şi sunt practic echipa care o va însoţi pe FC Bihor (calificată matematic în urma rezultatului din Timiş) la baraj din C8.

După noua sincopă cu Phoenix Buziaş toată lumea se aştepta la o luptă mai aprigă la Peciu. Într-un cadru mai pitoresc, lângă balta din localitate, Poli, lipsită şi de serviciile lui Murariu (accidentat la picior), a început excelent. În rolul principal a fost Robert Curescu. Mai întâi a şutat pe lângă poartă (min. 12), apoi „vitezistul” timişorenilor a găsit plasa cinci minute mai târziu, cu o execuţie spectaculoasă, pe spate, în urma unei centrări din banda dreaptă. Puţin după acest gol spiritele s-au mai încins, dar la fel de repede s-au calmat. Popa (28) şi Curescu (38 şi 44) cu gol anulat pentru ofsaid, apoi o şansă irosită singur cu portarul, au mai ameninţat poarta gazdelor în prima repriză. Verzii lui Gheju au replicat palid, cu încercări de la distanţă.

În partea secundă Mera (50) şi-a salvat echipa de la un gol ca şi făcut, la şutul lui Popa din careu. I. L. Rotariu, iarăşi Curescu şi Olariu, în minutele 55, 58, respectiv 70, au avut ocazii clare de 2-0. Scor care avea să se înregistreze până la urmă după un penalty dat la pătrunderea lui V. Prună printre doi adversari, jucătorul de bandă fiind agăţat. De la punctul cu var golgheterul David Popa (video) nu a mai greşit, cu un şut aproape de vinclul din stânga lui Braşoveanu.

Până la final tot Poli a fost mai aproape de o nouă reuşită, pe fondul unui control cvasi-total, Marincu putea cu uşurinţă să marcheze golul 3, prima dată imediat după intrare. Cu aceste trei puncte în runda a patra a play-off-ului alb-violeţii se „duc” la +8 de Peciu (locul 3) şi îşi asigură în bună măsură prezenţa la baraj. Sâmbăta viitoare urmează vizita liderului pe „Electrica”, Bihorul având un avantaj de nouă puncte faţă de timişoreni (47 puncte). Buziaşul a rămas pe 4, cu 33 de puncte, după eşecul de ieri (scor 0-3) cu orădenii, la Carani.

CSC Peciu Nou: Braşoveanu – Amariei (88, Buză), Mera (cpt.), M. Matei, Gania (82, Ţurcaş) – Ureche (46, Ov. Radu), Dobie (71, Giuricici) – D. Bud, Ignea, Făndel (71, Voroş) – Enciu. Antrenor: Sorin Gheju.

Politehnica Timişoara: Mikloş – Haloş, Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile (82, M. Oprea) – Olariu, Pureca, I. L. Rotariu (82, D. Ciurel) – V. Prună (82, Marincu), D. Popa (76, A. Vlaicu), Curescu (71, Istratie). Antrenor: Paul Codrea.

Paul Codrea, foarte mulţumit

Antrenorul Politehnicii avea motive de satisfacţie după meci, calificarea în semifinalele barajului de promovare fiind în proporţie mare rezolvată.


Dacă Peciu ar fi câştigat, s-ar fi apropiat la doar două puncte de alb-violeţi. „Sincer, ne-a fost frică de meciul acesta, dar pot să spun că băieţii au făcut cel mai bun meci al nostru, chiar şi de acasă şi din deplasare. Am controlat jocul, ştiam că nu trebuie să-i lăsăm să vină peste noi cu mingi lungi şi faze fixe. Sunt foarte mulţumit. Sigur, puteam să marcăm mult mai repede golul 2, să nu mai aşteptăm atât, ăsta e un păcat al nostru, că nu dăm mai multe goluri. Dar sunt foarte foarte mulţumit, trebuie să continuăm aşa. Mai sunt cinci meciuri, să facem cât mai multe puncte şi să ajungem Doamne ajută la baraj într-o formă cât mai bună. Era evident pentru toată lumea că FC Bihor era echipa cea mai valoroasă, urmează meciul direct, o să fie un meci frumos, sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului şi să facem un meci bun”, a declarat Paul Codrea.

Portarul Rareş Murariu, accidentat la picior a lipsit, iar rezervă de portar a fost juniorul Traia, în timp ce Cristi Bărbuţ a urmărit meciul de după gard, cu glezna imobilizată. Se speră în recuperarea lui până la jocul cu FC Bihor. „Noi rezerve am avut doar juniori azi, de la 2004 în sus. Bărbuţ care e accidentat, care e senior şi cam ăştia suntem. Dar sunt mulţumit de evoluţia şi creşterea pe care o au în joc băieţii”, a conchis Codrea.

La meci au asistat numeroşi oameni de fotbal din zonă. Inclusiv Romică Buia a fost prezent pe margine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.