Postpunk și darkwave de România, cu trupa Bossferatu: „Ne simțim foarte liberi...

Postpunk și darkwave de România, cu trupa Bossferatu: „Ne simțim foarte liberi și degajați și de aceea facem diverse experimente”

0
DISTRIBUIȚI

Duminică seara, la M2 Event Venue amatorii de concerte au avut parte de două recitaluri interesante susținute de trupele clujene Symphress și Bossferatu, care le-au oferit celor din asistență porții de metal – rock simfonic și darkwave cu arome de postpunk. Trupa Symphress a lansat cu această ocazie albumul „Pseudo”.

Bossferatu îi are în componență pe Dan Barbu și Teodor Pavăl, susținuți de un sampler pentru percuție și liniil de synth. În cele ce urmează am realizat un interviu cu Bossferatu.

Ce fel de muzică cântați ?

Noi, Bossfeartu cântîm un soi de post-punk, darkwave și dancy. Asta cu dansul… e cumva ideea noastră de a scrie piese așa mai dark… dar și dansabile. Suntem fani de filme horror old school și compunem piese care ca ton și vibe te duc așa… mai spre o senzație melancolică. Ne-am modelat sunetul în așa fel încât să existe interactivitate. Nu vrem să fim shoegaze. Vrem să facem dansuri cu publicul și să ne distrăm.

La acest concert ați cântat și un cover după The Weeknd – „Blinded by the lights”.


De ce ați ales această piesă?

Ne place piesa în primul rând și am înlocuit synth-urile alea vesele cu chestii mai dark. Data trecută la Timișoara am cântat Bauhaus. Acum am mai avut un cover după prietenii noștri de la SPP – Inima. Originalul e o baladă dar noi am cântat-io în stilul nostru. Ne simțim foarte liberi și degajați și de aceea facem diverse experimente.

Ați lansat recent cel de-al doilea album. Credeți că există public care apreciează muzica darkwave în țara noastră?

Noi ne-am cunoscut la concertul susținut de Pink Turns Blue care a avut loc la Cluj, unde am văzut că există public pentru genul ăsta de muzică. Suntem printre primii care cântăm așa ceva, după cei de la She, care ne plac foarte mult. Mai există și alte proiecte și se consumă tot mai mult muzica asta, e un revival. Lumea ascultă și Joy Division și Depeche Mode și Deftones. Nouă ne place darkwave-ul și credem că există public pentru așa ceva. Primul album a fost cu piese în limba engleză, iar la al doilea am încercat să adăugăm și noi un element autohton în post-punk. E foarte greu să scrii piese în limba română în acest gen muzical. Se prea poate ca textele noastre să fie considerate miștocăreli. Ca și cum n-ar fi serioase. Textele sunt izvorâte din trăiri personale… vise… doleanțe… pe care le mascăm într-un fel un pic la mișto.

Care a fost cel mai bun moment al vostru de până acum și de ce nu ați editat albumele pe CD?

Cel mai fain moment al nostru a fost la Cluj când am lansat piesa „Nocturn”, care a avut foarte multe vizualizări. Am pus intrarea liberă și am avut foarte multă lume. S-a umplut, contează foarte mult asta cu intrarea liberă. Dincolo de toate, am avut parte de multe cuvinte încurajatoare și pentru noi a fost un semn că suntem pe direcția cea bună. Nu am scos CD-uri pentru că lumea nu mai cere așa ceva. Mai bine scoatem un artbook cu caricaturi ale noastre… sau altceva… un deschizator de bere inscripționat cu Bossferatu. Vren pe viitor să scoatem vinil… dar încă nu ne permitem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.