Primarul liberal din Ghiroda dezvăluie cea mai mare greșeală a lui Alin...

Primarul liberal din Ghiroda dezvăluie cea mai mare greșeală a lui Alin Nica la conducerea PNL Timiș. Ce probleme are cu administrația USR a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Ionuț Stănușoiu a vorbit la PRESSALERT LIVE despre plecarea lui Alin Nica din PNL, după aproape patru ani la conducerea filialei Timiș, și înrolarea în Forța Dreptei.

„E alegerea lui. Personal am o relație bună cu Alin Nica, nu am niciun fel de problemă cu el ca persoană. Toate problemele mele din cadrul partidului, vizavi de fosta conducere, au fost legate de tandemnul Nica – Groza. Care din păcate, după trei – patru ani de conducere îna ceastă formulă ne-au adus în situația în care a fost nevoie de intervenția conducerii centrale a partidului pentru a închide întregul șir de dispute din organizația PNL Timiș. Mă bucur că am ajuns astăzi în acest moment, decizia domnului Alin Nica e strict problema lui. Eu am avut discuții cu colegii în acea perioadă, vizavi de cine vrea să plece sau să rămână, eu am spus permanent că discutăm orice, până la partid. Sunt om de partid, deși nu am crescut în partid, culmea. Eu m-am înscris în martie 2016. Din punctul meu de vedere a făcut o greșeală”, a spus primarul din Ghiroda.

Acesta a dezvăluit și care consideră că a fost, în opinia sa, cea mai mare greșeală a fostului șef de filială.

„I-am spus și lui Alin Nica, cea mai mare greșeală a sa a fost că nu l-a «sacrificat» pe Dănuț Groza când au fost acele discuții, certuri, cu primarii supărați din PNL Timiș. Dacă făcea acel pas în momentul în care eram 20 de primari care i-am cerut public demisia, probabil că cei mai mulți ne punteam la masă și găseam numitorul comun în cadrul filialei și nu ajungeam la momentele pe care le-am traversat în ultimele săptămâni. Nu cred că plecarea sa se va resimți la alegeri. Clar vor fi câteva procente rupte, dar nu cred că impactul va fi așa mare”, este de părere Ionuț Stănușoiu.

Acesta are „meciuri” vechi și cu actualii aliați ai lui Nica, administrația USR a Timișoarei, cu accent pe viceprimarul Ruben Lațcău, care conduce Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Societatea Metropolitana de Transport Timisoara.

„De aproximativ doi ani am discuții aprinse cu domnul Lațcău vizavi de modul în care au gândit, sau modul în care vor să pună pe butuci tot ce înseamnă transport metropolitan. E o acuzație gravă, dar asta fac ei, pas cu pas. Lațcău în primul rând, pentru că el este președintele ADI SMTT. La ora aceasta se află într-un conflict de interese, să spunem. Nu am acceptat să punem în aplicare la Ghiroda o hotărâre a consiliului director al SMTT care prevedea majorarea tarifelor de transprot public în Timișoara și în localitățile periurbane fără ca niciun primar din acest ADI (Asociație de Dezvoltare Intracomunitară) să aibă împuternicirea din partea consilului local.


Eu sunt în acel ADI reprezentat al comunei Ghiroda. Ca să putem majora prețul biletului de călătorie, aveam nevoie de o hotărâre de consiliu local luată înaintea ședinței. Domnul Lațcău a spus că el nu discută așa ceva, e președintele asociației, supune la vot majorarea tarifului cu x la sută”, a povestit Stănușoiu.

Edilul din localitatea învecinată cu Timișoara a precizat că a făcut plângere penală pentru cei implicați în această decizie, după ce a refuzat să plătească tarifele crescute, iar STPT a anunțat că nu va opri cursele de Ghiroda. „Am depus plângere la Parchet, am făcut toate demersurile legale, pentru că după acel moment s-au făcut plățile, însă s-au făcut fără viză CFP (n.r. – control financiar preventiv) și fără aviz juridic din primărie, adică mi-am asumat singur acele plăți, tocmai pentru că nu putea să las locuitorii din Ghiroda și Giarmata Vii fără transport public. Dar asta nu înseamnă că am acceptat tariful majorat ilegal de administrația USR a Timișoarei. De acolo a plecat întregul meci, după care pentru simplul fapt că am avut curajul să nu bat în retragere în ceea ce privește legalitatea, m-a numit procesoman”, a spus Stănușoiu.

„Problema de fond pleacă din altă parte. ADI-ul astăzi are un statut care nu este în concordanță cu OG-ul care îți dă modelul standard de statut. Sunt mai multe prevederi care nu sunt respectate. Suntem 22 de primării în acest ADI, dar votul este reflectat de numărul de locuitori. Dacă Timișoara merge singură la ședință și votează, poate să treacă ce vrea. De acolo a fost și prima discuție cu domnul Lațcău. Dacă tot suntem toți primarii la aceeași masă, ar trebui să avem vot egal. Clar că putem discuta, că n-o să propun eu curse din Timișoara, dar și invers”, a mai spus liberalul.

Acesta a dezvăluit și că noul campus la Universității de Medicină din Timișoara se ridică la GHiroda pentru că instituția de învățământ nu a găsit înțelegere la autoritățile din oraș.

„Principalul motiv pentru care au ales Ghiroda e că la Timișoara nu se poate. Administrația actuală a Timișoarei răspunde în primul rând cu «nu». Ne-am așezat la discuții, iar în planurile noastre de dezvoltare a comunei aveam trei poli majori. Unul e zona industrială, care e bine dezvoltată, dar mai avem nevoie de câțiva jucători mari din zona logistică, pentru ca bugetul comunei să beneficieze de mai mulți bani pentru dezvoltare. Polul al doilea e aeroportul, care e pe raza comunei Ghiroda. Faptul că el există acolo generează dezvoltare. Polul trei a fost zona universitară. Universitatea de Medicină este deja la etajul al doilea al construcției. Universitatea de Vest ridică și ei un cămin de 10 milioane de euro, pe PNRR”, a spus Ionuț Stănușoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.