Război în Gaza, ziua 196. Peste 34.000 de palestinieni ucişi de la...

Război în Gaza, ziua 196. Peste 34.000 de palestinieni ucişi de la începutul ofensivei Israelului

0
DISTRIBUIȚI

Ofensiva militară a Israelului în Fâşia Gaza a ucis cel puţin 34.049 de palestinieni şi rănit 76.901 începând de la 7 octombrie, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii enclavei palestiniene, citat de Reuters.

Treizeci şi şapte de palestinieni au fost ucişi şi 68 răniţi în ultimele 24 de ore, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Șeful diplomaţiei UE: „Atacul Iranului nu trebuie să distragă atenția de la criza din Gaza”

Atacul de sâmbătă al Iranului asupra Israelului nu trebuie să distragă atenţia de la situaţia umanitară din Gaza, a avertizat miercuri şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, citat joi de DPA.

„Cea mai recentă escaladare în Orientul Mijlociu nu trebuie să ne facă să uităm de Gaza.


Palestinienii au dreptul la ajutor umanitar. Israelul trebuie să garanteze accesul şi siguranţa lucrătorilor umanitari”, a postat Josep Borrell pe reţeaua X, cunoscută anterior ca Twitter.

O reuniune de două zile a liderilor din UE are loc miercuri şi joi la Bruxelles, cu scopul declarat de a discuta chestiuni economice, dar tensiunile în creştere între Israel şi Iran au umbrit agenda planificată iniţial.

Borrell a chemat de asemenea să se pună capăt violenţei coloniştilor israelieni extremişti în Cisiordania.

Postarea lui Borrell pe X conţinea un link către o declaraţie comună oficială împreună cu comisarul UE pentru managementul crizelor Janez Lenarcic. Declaraţia lor cere evitarea continuării escaladării în Orientul Mijlociu, încetarea focului în Gaza şi „extinderea neîngrădită a fluxului de ajutor umanitar”.

„De asemenea, îndemnăm Israelul să abordeze escaladarea rapidă a violenţei în Cisiordania. Condamnăm ferm violenţa coloniştilor extremişti şi cerem ca toţi făptaşii să fie traşi la răspundere”, potrivit declaraţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.