Război în Ucraina, ziua 769. Fabrică din Rusia, atacată cu drone

Război în Ucraina, ziua 769. Fabrică din Rusia, atacată cu drone

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Ucrainenii susțin că au atacat o fabrică de drone din Rusia. Fabrica a fost atacată cu drone ucrainene. Acesta este unul dintre atacurile aeriene produs la o distanță de peste 1.000 de kilometri.

Autoritățile militare din Ucraina au cofirmat că s-au aflat în spatele atacului cu drone asupra regiunii Tatarstan a Rusiei, potrivit Sky News. Atacul a avut loc marți dimineață.

Agenția de spionaj a armatei ucrainene a anunțat că în timpul atacului au fost folosite drone fabricate din Ucraina. Lovitura a cauzat „daune semnificative” unei ținte militare din regiune, care se află la mai mult de 1.000 de km de granița cu Ucraina, au mai spus ucrainenii.

Șase persoane au fost rănite în urma loviturii, au anunțat rușii. Este posibil ca o altă dronă să fi lovit o unitate de la rafinăria de petrol Taneco din Tatarstan.

Ucrainenii pot merge la Haga

Ucrainenii pot să depună cereri de despăgubiri pentru daunele suferite în urma invaziei Rusiei la un registru nou înființat la Haga, a declarat, marți, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

Registrul se va concentra inițial pe daunele aduse bunurilor imobiliare, dar ar trebui extins pentru a include și alte tipuri de daune materiale, de altă natură, a declarat Kuleba la o conferință organizată de guvernul olandez pentru a discuta despre responsabilitatea juridică privind invazia Rusiei asupra Ucrainei, relatează Reuters.

Ucraina dorește să folosească activele rusești înghețate pentru a plăti daunele de război și despăgubirile acordate victimelor.


„Acesta este primul pas material care se face”, a declarat Kuleba.

Cetățenii ucraineni, dar și străinii care au suferit pagube pe teritoriul Ucrainei în urma invaziei Rusiei din februarie 2022 pot depune cereri de despăgubire la registru. Aceștia pot depune cererea prin intermediul unei aplicații online.

Ucraina se așteaptă ca cel puțin opt milioane de cereri individuale de despăgubire să fie depuse, a declarat Zakhar Tropin, un avocat al Departamentului ucrainean de Justiție.

Pe de altă parte, Banca Mondială a estimat în februarie că Kievul ar avea nevoie de 486 de miliarde de dolari pentru a reconstrui țara, care a fost devastată de invazia Rusiei. Ucraina a declarat că această sumă s-ar putea dubla dacă se iau în calcul despăgubirile pentru victimele războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.