Război în Ucraina, ziua 773. Kievul ar putea rămâne fără rachete de...

Război în Ucraina, ziua 773. Kievul ar putea rămâne fără rachete de apărare antiaeriană dacă Rusia continuă bombardamentele, avertizează Zelenski

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat, în declaraţii difuzate sâmbătă, că Ucraina ar putea rămâne fără rachete de apărare antiaeriană dacă Rusia îşi continuă campania intensă de bombardamente cu mijloace cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters.

Cel mai dur avertisment de până acum al liderului ucrainean cu privire la deteriorarea situaţiei cu care se confruntă apărarea antiaeriană a ţării sale vine după săptămâni de atacuri ruseşti asupra sistemului energetic, oraşelor şi localităţilor din Ucraina prin intermediul unui vast arsenal de rachete şi drone.

„Dacă vor continua să lovească (Ucraina) în fiecare zi aşa cum au făcut-o în ultima lună, s-ar putea să rămânem fără rachete, iar partenerii ştiu asta”, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de televiziunea ucraineană.

El a declarat că Ucraina dispune de suficiente stocuri de apărare antiaeriană pentru a face faţă pentru moment, dar că deja trebuie să facă alegeri dificile cu privire la ceea ce trebuie să protejeze.

Zelenski a subliniat în special nevoia de sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

Sistemul sofisticat de apărare antiaeriană al SUA a fost vital în timpul atacurilor ruseşti cu rachete balistice şi hipersonice care pot lovi ţinte în doar câteva minute.

În acelaşi timp, preşedintele Zelenski a afirmat că Ucraina nu dispune de suficiente muniţii pentru o contraofensivă împotriva Rusiei, dar a început să primească o parte de la parteneri pentru a se apăra.

„Nu avem obuze pentru acţiuni de contraofensivă, iar în ceea ce priveşte apărarea – există mai multe iniţiative, iar noi primim arme”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.