Război în Ucraina, ziua 788. Polonia susține că este pregătită să găzduiască...

Război în Ucraina, ziua 788. Polonia susține că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO

0
DISTRIBUIȚI

Polonia susține că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO. Afirmația aparține președintelui polonez Andrzej Duda. Armele vor ajunge în Polonia doar la solicitarea NATO.

Polonia este pregătită să primească arme nucleare pe teritoriul său dacă NATO decide să-și întărească flancul estic, a declarat președintele polonez Andrzej Duda într-un interviu publicat luni, potrivit RTBF.

„Dacă aliații noștri decid să desfășoare arme nucleare pe teritoriul nostru pentru a întări securitatea flancului estic al NATO, suntem gata să facem acest lucru”, a explicat Andrzej Duda în timpul unui interviu acordat cotidianului Fakt.

Șeful statului polonez, care se află în Canada, după o vizită în Statele Unite ale Americii, a mai spus că varianta amplasării de arme nucleare în Polonia a făcut obiectul discuțiilor între Polonia și SUA „de ceva vreme”.

„Am abordat acest subiect de mai multe ori înainte”, a spus Duda care s-a întâlnit cu omologul său american Joe Biden în martie.

Potrivit lui Duda „Rusia militarizează din ce în ce mai mult enclava Kaliningrad și în prezent transferă arme nucleare în Belarus”.


Polonia se învecinează cu Belarus și Kaliningrad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.