Sărbătoare în scena muzicală timișoreană: La mulți ani, Tiberiu Bitte!

Sărbătoare în scena muzicală timișoreană: La mulți ani, Tiberiu Bitte!

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul timișorean Tiberiu Bitte, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 56 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!

„Am început să cant prin 1991 cu Trupa Exil, cu Daul Mario, Gabriel Cherlia, Ovidiu (Franka) Licu, Nicu Raicu. Pe vremea aia, lumea era mai însetată de muzică. Acum parcă e mai plină de «hateri», care caută nod în papură! Am cântat cu ei la Buzău, la Sam Rock Satu Mare și în alte locuri. De la Exil am fost dus și prezentat la Cargo. Sorin Bârcă m-a dus la Adi Bărar. Era perioada aceea cu Kempes în spital după accident, ne și știam un pic cu unii din trupă. Am cântat mai mult în concertul pentru Kempes, dar și în câteva cluburi, iar punctul culminant a fost concertul în deschiderea celor de la Iron Maiden, cu Bailey (n.n. – Blaze Bailey), pe atunci… dar totuși, Maiden cu Eddy pe scenă și cu tot arsenalul! De la Cargo am purtat discuții cu băieții de la Amala și am cântat cu ei mai bine de 16 ani.


Iar la un moment dat am cântat în trei trupe. Amala, Pandora și Kraft. Genul abordat atât la Amala cât și la Pandora a fost Hard and Heavy – Heavy Metal, cu diferențele de rigoare observabile. Cu Amala am umblat prin țară, la televiziuni, la Antena 1 la Dan Negru – România eșți tu!, La mare la emisiunea lui Nadine sau la Sărbătoarea Saltimbancilor la Timișoara. Cu Pandora am început puternic la București în deschiderea lui Trooper, primul concert, apoi o serie de evenimente gen Bikers Fest. Apoi am plecat în Germania” spune artistul.

Anul acesta formația Amala a lansat albumul de debut cu un concert extraordinar. Trupa a luat naștere în 1989 la inițiativa lui Ljubiša Grujić, care în acele vremuri era student la Facultatea de Medicină din Timișoara, iar primul concert al trupei a avut loc la Sala Lira, în luna aprilie a acelui an. De-a lungul anilor, formația a trecut printr-o serie de schimbări de componență, printre cei care au făcut parte din această gașcă numărându-se Costi Iorga, Laurențiu Morun, Ramon Radosav, Ludovic Varadi, Adrian Boldan. Alin Achim sau Dejan Feniac. Anul trecut, formația care îi are în componență pe Ljubiša Grujić, Aleksandar Jerković, Kombell Cramba, Tiberiu Bitte, Dragan Perović și Miloš Grujić a susținut un concert inclus în cadrul evenimentului Custom Festival din Reșița. Repetițiile formației care are în componență membri din Serbia, România și Germania se desfășoară în orașul sârbesc Vârșeț din Banatul de Sud.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.