SCM USV Timişoara a pierdut finala Cupei României. Dinamo s-a impus fără...

SCM USV Timişoara a pierdut finala Cupei României. Dinamo s-a impus fără eseu marcat

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Rugby Romania / Facebook

SCM USV Timişoara a început bine finala Cupei de la Bucureşti, dar a cedat treptat în faţa campioanei CS Dinamo Bucureşti. Formaţia din Capitală s-a impus cu 18-11 fără să marcheze niciun eseu. Reuşita lui Tevita Manumua nu a fost suficientă, în condiţiile în care Jondre Williams a fost în zi de şut şi a marcat aproape tot pentru alb-roşii.

Disputată cu mare întârziere, finala Cupei României adiacentă sezonului trecut a avut loc fără mare fast pe arena „Arcul de Triumf”, acolo unde dinamoviştii au avut, logic, mai mulţi fani.

Meciul a început bine pentru timişoreni, care au preluat conducerea din minutul 10 prin lovitura de pedeapsă concretizată de Daniel Plai din apropierea suprafeţei de ţintă. Mai mult, bănăţenii aveau să înscrie şi primul eseu, în minutul 18, când Manumua a culcat balonul aproape de margine. Dintr-un unghi destul de închis Plai a nimerit însă doar stâlpul din apropiere şi scorul a rămas 8-0 pentru „oaspeţi”.

Dinamo a revenit din „penalităţi”. Jondre Williams fiind foarte exact, atât în minutul 18, cât şi un sfert de oră mai târziu.


Între aceste momente bucureştenii au avut un eseu refuzat, căci un component al lui SCM şi-a plasat inteligent genunchiul sub balon iar după îndelungi vizionări video reuşita nu a fost confirmată. Jucătorii au format şi ei un al doilea „meleu” fără legătură cu meciul, dar spiritele s-au calmat în cele din urmă.

Repriza secundă s-a reluat de la 8-6. Plai a mărit ecartul din acelaşi procedeu (11-6 în minutul 46), dar imediat acelaşi Williams a redus din handicap (48), pentru ca tot el să-şi ducă echipa în premieră în avantaj – 12-11 pentru Dinamo în minutul 55. Fazele fixe, cu rol important în meciurile strânse, au mai adus trei puncte în dreptul alb-roşiilor cinci minute mai târziu şi diferenţa creştea îngrijorător pentru SCM USV (11-15).

Lucrurile s-au înrăutăţit în minutul 64, când bănăţenii au rămas şi temporar în inferioritate numerică. Apoi Williams, din unghi, şi-a trecut în cont şi prima ratare. Dar în minutul 67, după o nouă „pedeapsă”, pentru placaj fără balon, dinamovistul a dus-o pe Dinamo la +7. Pe final, timişorenii au forţat şi în ultimele cinci minute Theys de la Dinamo şi-a lăsat colegii în inferioritate. O nouă eroare a făcut ca buldogii să rămână chiar în 13 imediat. Alb-roşii au recuperat dramatic balonul, profitând de o nouă greşeală în jocul timişorenilor şi chiar dacă au mai pierdut un om timpul a expirat şi a fost suficient doar să arunce balonul în afara terenului pentru a câştiga trofeul. Totodată a fost şi un event în premieră pentru Dinamo la rugby, care a câştigat campionatul în 2023.

SCM Timişoara: Ţăruş, E. Căpăţînă, Mosese, L. Mureşan, Neculau (cpt.), Kalmakhelidze, Ser, R. Murariu, G. Rupanu, Plai, Shennan, Khvicha, Manumua, Tiqe, Simionescu. Rezerve: Tedoradze, Chiriac, Sikote, Onsando, An. Mureşan, Jipa, Bucur, Şteţco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.