Un șofer beat s-a luat la bătaie cu polițiștii care l-au oprit....

Un șofer beat s-a luat la bătaie cu polițiștii care l-au oprit. Șeful agenților, luat la rost de Europol

0
DISTRIBUIȚI

Un incident petrecut acum aproape două săptămâni în Anina, județul Caraș-Severin, a atras atenția sindicatului Europol.

Pe 23 martie, doi polițiști au oprit pentru control un autoturism care nu avea numere de înmatriculare. Bărbatul, care s-a dovedit până la urmă că era beat, având o alcoolemie de 1,31 mg/L, a luat-o la fugă, pe jos, dar a fost prins la scurt timp.

„La o distanță relativ scurtă de aproximativ 100 de metri, șoferul a fost ajuns din urmă de unul dintre polițiști. Locul în care s-a produs incidentul e un teren accidentat cu foarte multe pietre. Șoferul, in timp ce fugea s-a împiedecat și a căzut la pământ, in timp ce încerca sa îl imobilizeze, unul dintre polițiști a fost tras la pământ de acest individ, moment în care colegului nostru i s-a rupt geaca, pantalonii și mânerul de la pistol a fost degradat.


Persoana urmărită a devenit violentă față de colegul nostru pe care l-a prins cu mâinile de gât. A fost nevoie de folosirea mijloacelor din dotare. Prima dată a fost folosit sprayul iritant lacrimogen, care nu a avut niciun efect, văzând că agresivitatea persoanei crește, și acesta lovește cu picioarele, unul din colegi fiind chiar lovit cu piciorul în zona capului, a fost nevoie de folosirea bastonului din dotare, în zona picioarelor persoanei recalcitrante, care a fost încătușată cu dificultate”, au detaliat reprezentanții sindicatului Europol.

Aceștia îl critică dur pe șeful celor doi agenți implicați, pentru reacția sa când a fost informat despre incident și polițiștii au solicitat să se facă documente de constatare și pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, pe lângă celelalte infracțiuni comise de suspect.

„Cu adevărat revoltător este că atitudinea șefului poliției Anina, care, într-o zi de sâmbătă, stând confortabil în canapea acasă, și-a permis să râdă de doi subalterni de-ai săi când a aflat că au fost ultragiați de un șofer aflat în stare de ebrietate. În loc să meargă de urgență să le acorde sprijin, să ia legătura cu procurorul de serviciu pentru a-l informa și a propune măsuri preventive față de acel individ, a considerat că este oportun să râdă, să facă «mișto» de cei doi polițiști, într-un soi de complicitate nepermisă și tacită cu ultragiatorul!”, mai spune mesajul Europol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.