Victorie în instanță pentru o funcționară publică dată afară de Dominic Fritz....

Victorie în instanță pentru o funcționară publică dată afară de Dominic Fritz. Primarul, obligat să-i plătească salariile pierdute

0
DISTRIBUIȚI

Tiberiu Negrei, juristul care conduce Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara, a anunțat că Mirela Toc a câștigat la Curtea de Apel Timișoara procesul în care contesta sancțiunea disciplinară aplicată de primarul Dominic Fritz, adică „destituirea din funcția publică”.

Vă reamintim că Mirela Toc, funcționara din Primăria Timișoara care de-a lungul timpului a fost în război atât cu Nicolae Robu, cât și cu Dominic Fritz, a fost demisă din funcție vara trecută, Comisia de disciplină care a luat decizia invocând mai multe abateri din Codul Administrativ, unele cu privire la îndatoriri şi „conduită profesională şi civică”.

Astăzi, magistrații Curții de Apel Timișoara au decis casarea parțială a deciziei Tribunalului Timiș și reducerea sancțiunii la „mustrare scrisă”.


În plus, Primăria Timișoara trebuie să o repună în funcție (sau într-o funcție echivalentă) pe Mirela Toc, iar aceasta trebuie să primească „o despăgubire egală cu cuantumul salariilor indexate, majorate și recalculate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta în funcția publică deținută anterior emiterii Dispoziției nr. 1668/11.07.2023”. Primarul trebuie să achite parțial și cheltuielile de judecată, în cuantum de 2.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.