Au fost anunțați câștigătorii celei de-a patra ediții „Destinația anului”

Au fost anunțați câștigătorii celei de-a patra ediții „Destinația anului”

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a patra ediție a competiției „Destinația anului”, care dorește să stimuleze turismul românesc, a ajuns la final iar câștigătorii au fost anunțați în cadrul galei care a avut loc marți seara la Ateneul Român.

Sutele de mii de voturi ale publicului au stabilit, împreună cu juriul, clasamentul acestui an la cele 12 categorii ale competiției. Orașului Sibiu i-a fost decernat Marele Premiu „Destinația Anului 2024”, orașul primind trofeul „Orașe care inspiră”, localitatea Bran s-a situat pe primul loc la categoria „Stațiuni turistice” iar localitatea Biertan a avut cele mai multe voturi la categoria „Sate de poveste”.


Cetățile dacice din munții Orăștiei, Castelul Corvinilor, Eco Regiunea Delta Dunării au fost declarate câștigătoare la categoriile „Tărâmuri cu tradiție și istorie”, „Atracții Cultural-educative”, respectiv „Regiuni Eco-turistice”. Competiția a inclus anul acesta în premieră și destinații din Republica Moldova, cel mai bine situat în clasamentul final fiind satul Văleni din raionul Cahul, care a câștigat Premiul special Destinația Anului® 2024 în Republica Moldova.

Din vestul țării, la categoria „Orașe care inspiră”, pe locul al doilea, la egalitate de puncte, s-au situat orașele Timișoara și Brașov, iar la „Regiuni Eco-Turistice”, Țara Hațegului a ocupat locul al treilea, împreună cu Băile Tușnad. Castelul Corvinilor din Hunedoara și-a adjudecat primul loc la secțiunea „Atracții Cultural-Educative” iar la cea de „Experiențe gastronomice”, primele două locuri au fost ocupate de Casa Timiș și Restaurant Kibuț Gărâna. „Premiul Special” pentru județul cu cele mai multe destinații câștigătoare a fost acordat județului Brașov, unde se află șapte destinații premiate, pe poziții fruntașe situându-se și județele Sibiu, Harghita, Suceava și Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.