Baroc și tehnologie, într-un eveniment inedit la Muzeul de Artă din Timișoara

Baroc și tehnologie, într-un eveniment inedit la Muzeul de Artă din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național de Artă Timișoara continuă investigarea întretăierii dintre artă, știință și tehnologie prin evenimentul intitulat „Baroque4Tech”, parte a proiectului „Baroque Reloaded”, care va avea loc joi, 30 mai, când va aduce în prim-plan un spectacol grandios organizat în jurul a trei elemente distincte: inaugurarea noului sistem de iluminat al Palatului Baroc, organizarea unei expoziții multimedia și un concert cu valențe multisenzoriale.

Spațiul Galeriei L va fi valorificat printr-o expoziție multimedia care își propune să ofere o perspectivă cuprinzătoare asupra evoluției evenimentelor din anul precedent. Aceasta va evidenția patrimoniul muzeului și arhitectura Palatului Baroc prin intermediul unor proiecții realizate cu echipamente performante și dotări tehnice specifice utilizate pentru prima dată în cadrul muzeului, care au fost achiziționate cu prilejul anului 2023 Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.


Imaginile proiectate vor reaminti cele mai reprezentative evenimente desfășurate în anul 2023 și vor ilustra moștenirea lăsată de acestea, inclusiv impresiile personale și desenele realizate în cadrul atelierelor de mediere culturală cu publicul. Fiecare element vizual va oferi o fereastră către emoțiile, gândurile și perspectivele celor implicați, evidențiind importanța culturală și socială a muzeului în rândul comunității.

Odată cu lăsarea serii, va fi inaugurat noul sistem de semnalizare cromatică a prezenței muzeului de artă în spațiul public, transformând fațada barocă printr-un spectacol de lumini configurat în relație cu volumele arhitecturale și relația plin-gol a palatului. Paleta de culori este inspirată din gama cromatică a barocului, fiind reinterpretată prin intermediul celor mai avansate tehnologii de iluminat ce combină optică, electronică și design inteligent. Noul sistem de iluminat al muzeului va contura o personalitate nouă a prezenței acestuia în spațiul public, contribuind la o percepție fascinantă a Pieței Unirii și evidențiind totodată muzeul ca un organism viu și colorat care semnalează noul puls al orașului, dincolo de anul 2023.

De la ora 21:30, seara va culmina cu un concert al trupei Survolaj, desfășurat sub cupola arborelui anvelopat în proiecții video, în atmosfera misterioasă a curții interioare de pe strada Mercy a Palatului Baroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.