„Bufetul simțurilor”, o expoziție inedită la Muzeul de Artă din Timișoara

„Bufetul simțurilor”, o expoziție inedită la Muzeul de Artă din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național de Artă Timișoara continuă programul „Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, împreună cu Cramele Recaș, prin expoziția „Bufetul simțurilor”, care va fi amenajată în galeria Arcada, aflată la demisolul cu arcade a palatului baroc, într-o încăpere a galeriei de artă amenajată în stilul unei crame.

Inițiativa i-a aparținut lui Narcis Georgiu, somelierul Cramelor Recaș, pentru a susține promovarea inițiativelor care și-au lăsat amprenta asupra potențialului cultural și artistic al capitalei europene și pentru a familiariza vizitatorii cu tainele vinului, cu nuanțele și aromele acestuia, expoziția fiind integrată în proiectul „Baroque Reloaded by MNArT, Multispectral Baroque – Museum connects with wines”.

Întreaga expoziție este organizată în jurul a două instalații principale, dispuse pe module tip soclu de prezentare, care permit accesul concomitent a unor grupuri formate din maximum 20 de persoane. Prima instalație etalează întreaga paletă de nuanțe pe care le pot avea vinurile, explicate în funcție de soiul sau pământul pe care acesta e cultivat, iar cea de-a doua propune folosirea mirosului pentru a descoperi zecile de arome ale acestei licori, precum și nuanțele olfactive specifice celor mai frecvente defecte ale vinului.

Fiecărui recipient îi este asociat un număr și o aromă, ce pot fi verificate prin scanarea unui cod QR care redirecționează către pagina www.cramelerecas.ro, unde vizitatorii pot găsi mai multe explicații despre specificul acestora.


Cu ajutorul acestei expoziții, aceștia își pot încerca priceperea de degustare, care poate fi verificată ulterior cu ajutorul informațiilor disponibile online. Totodată, fiecare element expus în cadrul celor două instalații este însoțit de explicații printate pe masa de expunere, pe care fiecare vizitator le poate descoperi de unul singur.

Expoziția va putea fi vizitată individual, în prețul biletului standard de vizitare a muzeului, începând cu data de 24 mai, conform programului de vizitare, de miercuri până duminică, în intervalul orar 13:00 – 21:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.