Călin Dobra s-a lansat oficial în cursa pentru conducerea Primăriei Lugoj

Călin Dobra s-a lansat oficial în cursa pentru conducerea Primăriei Lugoj

0
DISTRIBUIȚI

Lugojul a rămas mult în urmă, a devenit un oraș murdar, lăsat în paragină, e vremea ca amatorismul din administrație să dispară, a spus Călin Dobra, la lansarea oficială a candidaturii sale pentru funcția de primar al Lugojului. Evenimentul, desfășurat sâmbătă, la Teatrul Municipal, a beneficiat de prezența președintelui Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, dar și a prim-vicepreședintelui partidului, Sorin Grindeanu. Desigur, la eveniment a fost prezent și Alfred Simonis, liderul PSD Timiș.

„Călin este unul dintre oamenii respectați în PSD la nivel național, de aceea, îi are alături de el astăzi pe președintele partidului, domnul Ciolacu, pe prim-vicepreședintele partidului, domnul Grindeanu, primari din zonă. Acest lucru dovedește respectul de care se bucură Dobra Călin în PSD Timiș, în PSD național. Pentru că vorbim de amintiri, oameni buni, trebuie să recunoaștem aici, la Lugoj, în fața dumneavoastră, că Partidul Social Democrat are niște datorii față de municipiul Lugoj. Acesta este adevărul, trebuie să recunoaștem și să ne asumăm erorile făcute, unii înaintați și noștri. Trebuie să ne asumăm în fața dumneavoastră și aceste greșeli. Trebuie să spunem faptul că în perioada în care Călin a fost președinte al Consiliul Județean a făcut multe pentru Timiș, a făcut multe pentru Lugoj, dar cineva, căruia i-a fost teamă de Călin, să nu crească prea mult, să nu crească prea repede, a încercat să-i saboteze multe din proiecte și dincolo de asumarea acestor erori, trebuie împreună să ne asumăm că vom plăti acele datorii față de Lugoj și că următorii 4 ani vom fi achitați, ca să spun așa”, a fost discursul lui Simonis.

Nimeni nu credea că Dobra și Simonis vor candidat pentru că vin de pe posturi superioare, de la președinte de consiliu județean, respectiv de președinte al Camerei Deputaților, spunea la Lugoj, sâmbătă, Sorin Grindeanu. Iată că au făcut-o și ambii vor câștiga și vor face treabă bună, a subliniat ministrul Transporturilor.

„Mai devreme, cum spuneam, lumea nu credea că el va candida, că lumea nu credea că Dobra Călin va candida, vă spun eu sigur. Eu am știut că vor candida amândoi (n.r. alături de Alfred Simonis). De ce? Pentru că, dacă-mi aduc bine aminte, ultima dată am fost în această sală în 2016. Unii dintre dumneavoastră vă aduceți aminte? Văd în în primul rând pe domnul Bădina, în 2016, cred că la alegerile locale, înainte de alegere, locale, în 2016, când am candidat la Consiliul Județean și când eram secondat de cine, de altfel, Simonis și director de campanie Călin Dobra au fost doi oameni care în toți acești ani au fost alături de mine, indiferent de traseul pe care l-am avut. Mi-am fost loiali și am convingerea că vor fi Călin, un foarte bun primar de Lugoj și Fredi, foarte bun președintele Consiliului Județean. Să știți că toată această concurență constructivă, chiar o concurență constructivă pe care ei doi au avut-o în acești ani, a fost benefică pentru organizația noastră”, a fost discursul lui Grindeanu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că oricine ar fi încercat să facă ceva la Lugoj, să ajute la dezvoltarea orașului, nu ar fi avut cu cine să discute pe plan local.


Lugojul nu mai are primar de doi ani, a mai spus Ciolacu, făcând referire la faptul că Claudiu Buciu, primarul ales, a fost suspendat din funcție acum doi ani.

„A început domnul Simonis să ne spună că foarte multe investiţii, sub această guvernare, au fost dirijate către Timiş, către Timişoara. Mai puţin în Lugoj. De ce? Asta nu înseamnă că Lugojul e un oraş înapoiat. Nu. Lugojul a stagnat. Lugojul nu s-a dezvoltat. În Lugoj nu a existat o viziune şi un plan administrativ. În Lugoj nu s-a avut cu cine să se stea de vorbă. Autorităţile locale sunt baza dezvoltării unei ţări, a unei societăţi, a unui judeţ, a unui oraş, a unui municipu. Neavând cu cine discuta, nici la nivel de consiliu judeţean, nici la nivelul municipiului, normal că lucrurile nu au mers în direcţia corectă. Călin, te-ai născut aici, Fredi, te-ai născut unde candidezi și nu cred și nu e prima oară când o spun. Nu cred că există în politică o mândrie mai mare decât să fii primarul localității în care te-ai născut tu”, a declarat Ciolacu.

De discursul lui Ciolacu nu a scăpat nici USR, care a devenit un „Partid al penalilor”

‚Au fost mult prea mulţi ani de ură. 30 şi de ani în care au apărut tot felul de formaţiuni politice care spuneau că alţii sunt penali, alte instituţii trebuie să facă mai mult, se implicau, comentau decizii ale magistraţilor, iar acum, când partidul, USR parcă, a devenit partidul penalilor, deodată şi DNA şi judecătorii şi procurorii, toţi sunt nişte duşmani. O spun fără nicio reţinere, nu sunt altceva decât nişte ipocriţi, nişte mincinoşi care au condus România timp de aproape 8 luni de zile, 9 luni de zile, au adus un haos către România, au înaintat către Comisia Europeană tot felul de aberaţii care a trebuit să le renegociem, nu au mărit nicio pensie, nu au mărit niciun salariu minim, nu au făcut absolut nimic. Parcă, dacă îmi aduc bine aminte, nu au făcut niciun kilometru. Singurul ministru care are zero kilometri daţi în circulaţie şi care, în continuare – vă spun sincer, nu că aş fi plecat acasă, aş fi ieşit din casă numai noaptea, să nu mă vadă nimeni – în continuare a avut tupeul să vină şi să ne dea lecţii”, a mai spus Ciolacu.

„Lugojul este orașul în care m-am născut, reprezintă comunitatea în care am crescut și m-am format ca om și de aceea, înainte de toate, îmi doresc să avem un Lugoj normal, în care oamenii să trăiască bine, să fie respectați și auzit, am hotărât să vin acasă să pună slujba lugojenilor mei, experiența reală dobândită în cei aproximativ 10 ani de administrație. Mi-am asumat această responsabilitate de a candida pentru că știm cu toții, din păcate, orașul nostru a rămas mult în urmă. Chiar dacă s-au depus multe proiecte, toate sunt pe hârtie, niciunul nu este implementat, niciunul nu este pus în practică. Am constatat în ultimii ani că orașul nostru se transformă, din păcate, într-un târg murdar, că este lăsat în paragină. Ne-am săturat, asta am spus noi, colegii social-democrați. Ne-am săturat de amatorism, de lipsă de experiență, de o administrație care ignoră zilnic nevoile cetățenilor de așa ziși edili pentru care oamenii au contat doar în campania electorală, de o primărie transformată în agenție imobiliară. Putem transforma Lugojul într-un oraș cunoscut și dorit și dezvoltat în toate domeniile: investiții, cultură, turism, învățământ! Istoria acestui oraș arată că este capabil de orice și că strălucirea lui nu s-a pierdut, ea doar s-a șters din cauza neglijenței și a indolenței”, a fost discursul de lansare a lui Călin Dobra.

El a prezentat o serie de obiective cu care dorește să câștige primăria, obiective care vor fi aplicate odată ce postul va fi obținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.