Cel mai recent videoclip al artistei timișorene MidoriStars a câștigat un premiu...

Cel mai recent videoclip al artistei timișorene MidoriStars a câștigat un premiu la un festival din Canada

0
DISTRIBUIȚI

Scurtmetrajul „Heart Worn Out & Against The Wall”, cel mai recent videoclip al artistei timișorence  MidoriStars, a fost onorat cu premiul Best Music Video (cel mai bun videoclip muzical) la categoria Audience Award (Premiul Publicului) din cadrul evenimentului Experimental, Dance & Music Film Festival din Toronto, Canada. Scopul acestui festival este de a expune publicului o selecție a celor mai bune scurtmetraje experimentale și videoclipuri muzicale ale artiștilor independenți.  Organizatorii vor să arate filme care dezvăluie originalitatea și talentul creatorilor de peste tot din lume, și să promoveze artiștii muzicali independenți prin intermediul videoclipurilor acestora.

MidoriStars este prima artistă din România care compune și cântă în limba japoneză, integrând sunetele instrumentelor tradiționale japoneze în melodii pop rock cu versuri captivante, care spun mereu o poveste. Interpreta este implicată și în scrierea scenariilor și regizarea propriilor videoclipuri, exprimându-și prin acestea stilul și viziunea artistică unice.

Videoclipul primului său single, Shitsuren (失恋), a fost nominalizat anul trecut la categoria Best Pop Music în cadrul Japan Indies Music Awards, eveniment care a avut loc în data de 17 mai 2023, în Tokyo.  Pe lângă piesele originale cântate în această limbă, MidoriStars a lansat și un videoclip muzical pentru un cântec scris în engleză.

„Suntem absolut încântați de acest premiu care ne celebrează munca. Filmarea acestui videoclip într-un format de scurtmetraj a venit cu multe eforturi și cu multiple provocări tehnico-logistice, însă până la urmă, acestea ne-au obligat să ne împingem granițele creative și astfel, să oferim publicului ceva inedit, ce nu se face în industria muzicală autohtonă”, spune artista.

„Heart Worn Out & Against The Wall” este mai degrabă un scurtmetraj decât un videoclip muzical, care abordează teme precum singurătatea și frica.


Frica de a pierde pe cineva drag, de a deveni superficial, de a fi „de neiubit”. Este un filmuleț despre încercările de a umple un gol care nu poate fi, de fapt, umplut, și despre manierisme folosite pentru a face față acestor sentimente. E despre a-ți dori afecțiune dar a evita interacțiunile umane. Despre a te simți deconectat, dar a nu lăsa niciodată să se vadă acest lucru, astfel trebuind în mod constant să te confrunți cu lipsa de autenticitate.  Frica este înfățișată ca un personaj bântuitor (Lady Fear), dar în același timp seducător, care arată extravagant și care este mereu prezent, mereu urmărindu-te, mereu în spatele tău.Prin imaginile sale expresive și povestea emoționantă, scurtmetrajul invită spectatorii să se confrunte cu propriile trăiri prin prisma complexității emoției umane.

Clipul a fost scris și regizat de MidoriStars (Izabella Alda) împreună cu Ovidiu Dodo Moldovan de la ARTonic, și filmat, editat și colorizat de Ovidiu Roteliuc de la Timișoara Film Society. Atât personajul principal, cât și Lady Fear (Doamna Frică) au fost interpretate de MidoriStars. Rolul protagonistei în copilărie a fost interpretat de fiica unei prietene apropiate a artistei. În prezent, MidoriStars se află în studio, unde lucrează la cea de a treia piesă originală în limba japoneză, pentru care intenționează să filmeze un videoclip și mai inedit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.