Cinci oferte depuse pentru centura de vest a Timișoarei

Cinci oferte depuse pentru centura de vest a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea și construirea centurii de vest a Timișoarei.

„Astăzi, la termenul limită stabilit, au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție ale VO Timișoara Vest în lungime de aproximativ 13,90 km. Ofertele au fost depuse de către constructori și Asocieri din România, Ucraina, Turcia și Spania. Valoarea lucrărilor de proiectare și construcție a Variantei Ocolitoare Timișoara Vest, finațate din Fonduri Europene Nerambursabile este de peste 1,69 miliarde lei fără TVA. După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (șase luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor”, a transmis Grindeanu.

Conform ministrului Transporturilor, varianta ocolitoare Timișoara Vest face parte din rețeaua TEN-T Centrală, va realiza conexiunea rutieră între DN Centura Timișoara și Varianta Ocolitoare Timișoara Sud (în execuție) și va sprijini inclusiv dezvoltarea economică regională.

Această centură va avea profil de Drum Național cu două benzi pe sens, precizează Grindeanu, iar în cadrul contractului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care trei sunt de o complexitate tehnică ridicată:

– Pasaj pe varianta de ocolire peste DN59 + Pasaj peste CF100 în lungime de ~750 m;
– Pasaj pe varianta de ocolire peste DN 6 și CFR133 în lungime de ~450 m;
– Pod pe varianta de ocolire peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de ~450 m.

De asemenea, pentru asigurarea relațiilor de trafic, se vor amenaja patru noduri rutiere după cum urmează:

1.


Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN69 (E671) și Drumul național Centura Timișoara (DNCT);
2. Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN6;
3. Nod rutier la intersecția Varianta ocolitoare Timișoara Vest cu DN59A;
4. Nod rutier la intersecția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.