„Color the Village” cheamă voluntarii să renoveze case tradiționale din Timiș

„Color the Village” cheamă voluntarii să renoveze case tradiționale din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Între 6 și 8 iunie, sute de voluntari din întreaga țară vor descinde în micuțul sat timișean Altringen, întemeiat de coloniști șvabi, pentru a da viață proiectului „Color the Village”, aflat la cea de-a VI-a ediție, prin renovarea și zugrăvirea fațadelor, cu refacerea decorațiunilor vechilor case tradiționale, pentru a reînvia, fie și parțial, identitatea așezării pitorești aflate între colinele din nordul județului, aproape de granița cu județul Arad. Germanii care au locuit odinioară în sat l-au părăsit, dar vechile lor case, cu un farmec aparte, se mai păstrează și fac parte din patrimoniul cultural al localității. Cum satul mai are puține case, câteva, cu elemente arhitecturale reprezentative, vor fi renovate și în satele învecinate Bogda, Sintar și Comeat, prioritate având cele locuite de oameni cu venituri modeste, care nu au posibilitatea de a le reface. În acest an, partenerul principal al proiectului este Asociația „Johann Scharnel” din Altringen.

„Acest eveniment reunește an de an tot mai mulți oameni care doresc să dea o mână de ajutor și să reînvie comunitățile rurale.


Indiferent de vârstă, de abilități, fiecare primește ceva de făcut și participă alături de oameni la fel de harnici și inimoși. Dacă nu v-ați înscris, mai aveți la dispoziție doar câteva zile să o faceți ca să fiți parte din acest festival de fapte bune”, este îndemnul lui Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Până acum s-au înscris în jur de 400 de voluntari, dar cei care doresc să participe la această generoasă acțiune de voluntariat se mai pot înscrie până duminică, 26 mai, formularul de înscriere fiind disponibil la adresa oficială www.colorthevillage.ro  sau prin formularul: https://forms.gle/h2W39CBumFCCukdx9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.