Concert de săbătoare pentru copii, cu hiturile Disney interpretate de Orchestra Simfonică...

Concert de săbătoare pentru copii, cu hiturile Disney interpretate de Orchestra Simfonică „Lira” și câteva voci celebre

0
DISTRIBUIȚI

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a pregătit un spectacol deosebit pentru copii în cadrul evenimentului Disney în concert – Magical Music from the Movies, care va avea loc duminică 2 iunie, de la ora 20, la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor.

Evenimentul este o premieră pentru Timișoara și va cuprinde hituri Disney+ Hotstar, distinse cu premii Oscar, Golden Globe şi Grammy, în interpretarea orchestrei simfonice „Lira” și a unor voci celebre: Alina Sorescu, Vlad Miriță, Julie Mayaya, Dalma, Florin Ristei și Adrian Nour. Cei șase soliști vor fi ajutați să aducă, prin muzică, magia din poveştile fără vârstă, de Orchestra „Lira”, formată din mai bine de 70 de instrumentiști, coordonați de dirijorul Radu Popa. Printre piesele care vor răsuna în cadrul acestui recital de excepție se numără „Beauty and the Beast”, „Bare Necessities”, „Arabian Night”, „Friend like me”, „When you Wish upon a Star”, „Kiss the Girl” sau „Bibbidi-Bobbidi-Boo”, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Alina Sorescu și-a început cariera la o vârstă foarte fragedă. La doar 11 ani scotea primul său album, cu un nume care părea predestinat — „Voi fi o stea” — pe muzică de Eugen Mihăescu. Pe parcursul carierei a câștigat numeroase premii, printre care și două MTV Award. În televiziune, a prezentat show-uri celebre: „Ploaia de stele”, „Eurovision România”, „Callatis” sau „Cerbul de Aur”.. Nu e prima oară când Alina apare în producții Disney și e pregătită să aducă din nou în fața publicului cele mai frumoase personaje din animațiile „Frumoasa și Bestia”, „Frozen”, „The Lion King”, „Star Wars” sau „Marvel”.

Florin Ristei este unul dintre cei mai talentați, energici și în vogă artiști români ai deceniului, care a dat viață primului său personaj, extrem de cunoscut de public, Dana, la o vârstă fragedă. După ce a câștigat X Factor, a revenit în atenția publicului, a scos o mulțime de piese fredonate de o lume întreagă și difuzate adesea pe cele mai importante posturi de radio și televiziune.


Florin este membru al juriului la numeroase competiții muzicale, dar lucrează și în televiziune, ca prezentator. În lumea Disney este recunoscut pentru interpretări unice ale unor piese din „Cartea Junglei” și „Aladdin”. La Timișoara va da viață, alături de orchestra Lira, altor personaje din producții memorabile, precum „The Lion King”, „Frozen”, „Mica Sirenă”, „Mary Poppins”, „Aladdin” sau „Frumoasă și Bestia”.

Dalma Kovács este actriță și cântăreață maghiară, care a devenit cunoscută în România, în urma participării la emisiunea-concurs „Faimoșii”, în anul 2007. Ulterior, ea fost cooptată în grupul Divertis. Dalma s-a remarcat de multe ori în selecțiile naționale pentru Eurovision și este recunoscută pentru vocea sa puternică, flexibilă, care o ajută să navigheze printre diferite genuri muzicale. În lumea Disney, Dalma este cunoscută ca Elsa, din „Frozen” și este, de fiecare dată, încântată să aducă la viață personajele animate pe care toți le iubim.

Julie Mayaya este artistă cu rădăcini congoleze, născută la Iași și devenită cunoscută în anul 2012, când a câștigat sezonul al doilea al competiției „Vocea României”, fiind prima femeie câștigătoare a competiției. A fost aleasă de Disney pentru a dubla, în limba română, filmul „Hercules” și a fost una dintre vocile care au cântat „The Lion King” în varianta românească, în 2019.

Tenorul Vlad Miriță a studiat mai bine de 10 ani tehnica vocală, cu regretatul Corneliu Fânăţeanu, fost solist și Director al Operei Naționale București. A fost solist al Operei până în anul 2014, scenă pe care a jucat în roluri precum Arturo, în „Lucia di Lammermoor”, Ismaelle, în „Nabucco”, sau Alfredo, în „La Traviata”. A reprezentat România, în anul 2008, la Eurovision.

Adrian Nour este actor, muzician și dansator de step, cu o carieră profesională ce cuprinde numeroase roluri în teatru și film. Este absolvent de actorie la Facultatea de Teatru din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și al unui master de jazz la Universitatea Națională de Muzică București. A jucat în spectacole de teatru, pantomimă, dans contemporan și musical precum: „Fantoma de la Operă”, „Romeo și Julieta”, „Kiss me, Kate”, „Necuvinte” , „Mamma mia”, „My Fair Lady”, „Folia, Shakespeare & Co”. Și-a început activitatea muzicală prin participarea la „Vocea României” în 2013, ajungând până în etapa finală a concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.