Cristian Moș acuză meschinăriile politice pentru lipsa unei parcări în zona centrală...

Cristian Moș acuză meschinăriile politice pentru lipsa unei parcări în zona centrală a Timișoarei: S-a semnat un contract pentru caietul de sarcini acum trei ani

0
DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, candidat independent pentru Primăria Timișoara, consideră că jocurile politice îi privează pe timișoreni de cel puțin o parcare în centrul orașului.

„Într-un univers paralel în care Dominic Fritz și Alin Nica erau prieteni din 2020, nu abia acum, după ce PSD-PNL nu l-au desemnat pe actualul președinte CJT candidat pe 9 iunie, Timișoara ar fi avut o parcare supraetajată de minim 400 de locuri fix în centru… sau chiar două! Sau despre cum Timișul a pierdut investiții de cel putin 24 milioane de euro. De ce spun asta? Simplu. Existau niște investitori privați dispuși să facă ceea ce niciun primar și niciun președinte de consiliu județean n-au reușit în atâția ani, iar pe cetățeni nu-i costa nimic”, a scris vicepreședintele CJ Timiș într-un mesaj pe Facebook.

„Sistemul propus de cei de la Interparking, căci ei sunt cei care au venit cu această propunere, era foarte simplu: primăria / consiliul Județean urmau să concesioneze un teren – sau două că atâtea parcări erau dispuși ei să construiască – pe 39 de ani, iar Interparking construia parcările în valoare de câte 12 milioane de euro fiecare, pe propria cheltuială, urmând ca apoi să le administreze plătind anual o redevență către PMT/CJT.


Adică o parte din încasări urmau să intre în bugetul orașului sau al județului. Interparking fiind una dintre cele mai cunoscute companii de profil din lume, care în ultimii ani a construit peste 780 de parcări în 360 de orașe din Europa, în orașe precum: Salzburg, Veneția, Milano, Roma, Valencia, Barcelona, Madrid, Monaco, Frankfurt ori Augsburg”, a explicat Cristian Moș.

Acesta reamintește faptul că că discuția despre un astfel de proiect datează din vremea când primar era Nicolae Robu și președinte al CJT era Călin Dobra, dar este dezamăgit de rezultat, pentru că „doi politicieni tineri, cu viziune, erau fix personajele potrivite care puteau debloca situația”.

„După ce în campaniile electorale atât domnul Nica îl blama pe Călin Dobra că nu a făcut nimic cu terenul destinat parcării, cât și Fritz îl certa pe Robu (pe bună dreptate) că nu a construit nicio parcare mare în 8 ani – iată-ne după alți 4 ani tot în același punct. Există un Studiu de Oportunitate – de ce nu s-a supus la vot având în vedere că el a fost livrat încă din septembrie 2023? Cât timp durează întocmirea unui caiet de sarcini pentru un asemenea proiect? 8 ani ajung? Nu de alta, dar au trecut 3 ani de când s-a semnat un contract pentru realizarea lui (găsiți pe SEAP licitația). Întrebări fără răspuns evident. Pentru că dacă se construia… ce se mai promitea în campania asta?”, mai spune mesajul lui Moș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.