CSC Ghiroda a pierdut returul cu Poli Timişoara, dar ea va înfrunta...

CSC Ghiroda a pierdut returul cu Poli Timişoara, dar ea va înfrunta Bihorul pentru un loc în „B”. Gest superb al fanilor alb-violeţi (foto & video)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Politehnica Timişoara a învins în returul semifinalei cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, scor 1-0, prin reuşita lui Bogdan Istratie, dar gazdele galben-albastre vor juca finala pentru un loc în Liga 2 graţie victoriei din tur cu 2-0. Alb-violeţii şi-au asaltat din primul minut adversarii pentru o mult dorită „remontada”, dar totul s-a destrămat după lovitura de pedeapsă irosită în partea secundă.

Pe arena „Emilian Pavel” s-a început cu o ploaie de vară şi furtună la poarta tânărului Ciocan. Paul Codrea a făcut mutări importante în primul 11 şi l-a luat poate prin surprindere pe omologul de pe cealaltă bancă. În minutul 15 şutul lui Rotariu a trecut puţin pe lângă poartă. Dar a fost doar una dintre numeroasele şanse avute în prima parte de oaspeţi. Împinşi parcă şi mai tare de galerie din colţul rezervat al unei arene şi aşa micuţe. Determinarea băieţilor echipaţi azi în negru a dat roade în minutul 39, când Istratie a profitat de o eroare a lui Stupu şi a scăpat spre careu, nu a ezitat precum a făcut-o Curescu în tur la 0-0 şi a şutat cu sete, „pe sub” portar. Ghiroda a preferat să comprime timpul din prima parte şi a avut după gol primele incursiuni mai serioase.

Repriza secundă a adus însă şi altă poveste. În minutul 58, Curescu a făcut unul dintre puţinele lucruri bune din această dublă manşă de baraj, şi a obţinut un penalty, corect acordat de Dragoş Lunca, arbitru din Cluj (oraş din care a venit şi „oficialul” de la „centru” din tur). Fără greşeală în sezonul regular şi în play-off de la punctul cu var, golgheterul David Popa a trimis însă mult pe lângă stâlpu din stânga lui Ciocan. Iar parcă după aceste momente s-a dus şi energia timişorenilor. Următoarea mare ocazie a avut-o Olariu, care din unghi închis a trimis însă fix în portar. În minutul 77 Ciocan s-a accidentat într-un clinci în careu cu proprii colegi şi a fost nevoie de intervenţia ambulanţei pentru o problemă aparent la spate. El a fost înlocuit cu Mosoarcă, dar a trebuit să mai intre şi un junior – Datcu, fapt care se pare că i-a declanşat o criză de nervi seniorului scos forţat din teren – Alex Popovici.

Pe final, Poli cu schimbări făcute târziu şi mai puţine, nu a mai avut forţa să fie periculoasă, mai mult Ghiroda putea închide ostilităţile pe contraatac în prelungiri. Nu a făcut-o, şi după doar cinci minute suplimentare, puţine raportat la întreruperi, a venit fluierul izbăvitor pentru amfitrioni. Aceştia vor înfrunta peste o săptămână Bihorul, care s-a chinuit cu Filiaşiul, reuşind să o învingă în cele din urmă în retur cu 1-0 după prelungiri şi cu 2-1 la general. Poli bate pasul pe loc, dar remarcabil gestul fanilor de la final, care văzând ardoarea cu care au jucat tinerii favoriţi, au intrat pe teren pentru a-i îmbărbăta. Cel mai afectat părea să fie autorul golului, Istratie, care nu înscrisese până acum pentru Poli.

În ciuda tensiunii jocul s-a desfăşurat în condiţii de fairplay, aşa cum se cuvine Timişului, deşi au mai existat mici scăpări (poate şi inclusiv negăsirea unei soluţii de televizare, deşi iniţial se ştia că partida va fi transmisă), iar gardul în dreptul oaspeţilor a căzut de la început sub presiune, în acea zonă şi intrând un număr foarte mare de fani. Din păcate stadionul prea mic a permis la poate doar 800-1.000 de oameni să vadă pe viu un spectacol agreabil.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan (77, Mosoarcă) – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Ad. Ilie (46, Hecsko) – Jichici (46, Ad. Popa), Precup – Popovici (77, Datcu), R. Trandu, Mancaş (cpt.) – Buţu (72, Bulza). Pe bancă: Coroiu, Miclău şi Cluci. Antrenor: Sorin Bălu.

Politehnica Timişoara: Mikloş – Haloş, Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile (81, Vlaicu) – Marincu (65, Bărbuţ), I. L. Rotariu, Olariu, Curescu (87, Prună) – Istratie, D. Popa. Pe bancă: Murariu – M. Oprea, Pureca, Adamcsik, Sfichi şi Avrămescu. Antrenor: Paul Codrea.

„A fost o înfrângere dulce, să spunem aşa. O înfrângere care ne duce în finală. Din păcate astăzi echipa noastră nu a făcut cel mai bun joc. Azi cei de la Poli au fost mai buni ca noi. Victoria lor este meritată, dar noi am fost mai buni ca ei în tur, am şi marcat de mai multe ori. Până la urmă noi ne-am calificat în finală. Nici măcar nu mă interesează, cu cine jucăm în finală, cu ăia mergem, cu ăia jucăm şi încercăm să ne bucurăm de finală. Cu siguranţă Poli a fost mai bună astăzi, noi am abordat jocul pentru a-l câştiga, aveam un avantaj de două goluri luat în tur. Nu am pregătit jocul ăsta la meci de egalitate. L-am pregătit pentru victorie, dar Poli a fost mai proaspătă ca noi, dar repet, am ştiut exact ce vrem, exact ce am pregătit, ce ne-am dorit. Şi până la urmă ce am dorit s-a îndeplinit: jucăm finala. Cu siguranţă a fost presiune foarte mare. Sunt convins că dacă nu câştigam 2-0 în tur şi era alt rezultat, de egalitate sau eu ştiu, alta era abordarea echipei noastre, dar până la urmă trebuie să-mi felicit băieţii, pentru că au muncit, s-au dăruit şi şi-au îndeplinit obiectivul. M-am gândit că putem să ajungem în prelungiri, că Poli din punct de vedere mental şi moral, veneau cu un elan că reuşeau să remonteze ce se întâmplase în tur, dar până la urmă ăsta e fotbalul. Se mai întâmplă să şi ratezi. Au ratat şi jucători mai mari ca David Popa. E clar că ne dorim să câştigăm şi finala, dar lăsaţi-ne să ne bucurăm de accederea în finală”, a declarat Sorin Bălu, tehnicianul Ghirodei.

„În primul rând îi felicităm, pentru că este sport. Le urăm succes mai departe, dar sincer consider că echipa mai bună a fost eliminată. Şi în meciul tur, chiar dacă nu am făcut un meci grozav, am avut cinci-şase ocazii de gol. Astăzi nu mai zic. Din păcate fotbalul e crud câteodată, e nedrept, dar trebuie să-l acceptăm. E sport, trebuie să-l acceptăm. Nu am ce să le reproşez băieţilor azi, au fost minunaţi, cred că aşa dăruire nu am văzut niciodată la ei. Ca în meciul ăsta. Echipa are viitor. Vom vedea. Sperăm să rămânem compacţi şi să mergem mai departe. Nu e uşor de digerat, dar poate înfrângerea asta ne va ajuta pe viitor. Şi nu numai, că şi înainte de penalty, am avut în prima repriză ocazii şi în a doua. Şi în portar, pe lângă bară. Asta e, trebuie şi un pic de noroc în sport. Dacă nu ai un pic de noroc, vedem şi la Real Madrid, că e dominată de adversar şi totuşi reuşeşte să câştige. Mergem înainte, le mulţumesc băieţilor pentru acest sezon, au fost minunaţi, nişte caractere deosebite, nu mi-au creat probleme. Au fost disciplinaţi, cuminţi, caractere frumoase. Încheiem din păcate cu o victorie amară, dar măcar le-am oferit o victorie suporterilor!”, a spus şi Paul Codrea, tehnicianul alb-violeţilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.