Eleve din Timișoara, rezultate remarcabile la faza națională a Olimpiadei de Dezbateri...

Eleve din Timișoara, rezultate remarcabile la faza națională a Olimpiadei de Dezbateri pentru Juniori

0
DISTRIBUIȚI

În acest weekend, la Oradea, a avut loc faza națională a Olimpiadei de Dezbateri pentru Juniori. Județul Timiș a fost reprezentat de echipa Colegiului Național Bănățean Timișoara, coordonată de prof. Grecu Florina, și formată din Vesa Riana Maria, Holeiciuc Delia, Dejica-Carțiș Bianca.

„Participarea lor la faza națională a olimpiadei, ca echipă, a fost una dintre cele mai intense și memorabile experiențe din viața fetelor, ne mărturiseau acestea. Drumul până acolo nu a fost deloc ușor, dar fiecare moment de efort și dedicare a meritat pe deplin. Competiția a fost strânsă și echipa Colegiului Național Bănățean a luat mențiune, clasându-se pe locul 5 din 46 de echipe participante.


Cel mai reprezentativ premiu îl constituie însă unul individual, locul I la vorbitori, luat de Vesa Riana Maria”, a transmis Colegiul Național Bănățean.

,,Am petrecut zile întregi pregătindu-ne, lucrând ore întregi după școală, în weekend-uri. Am avut norocul de a avea un profesor mentor care ne-a susținut necontenit, ajutându-ne să ne perfecționăm și să ne dezvoltăm abilitățile de gândire critică”, a spus Vesa Riana, câștigătoarea locului I.

,,A fost incredibil să întâlnim și să discutăm cu alți tineri pasionați, care împărtășeau aceeași dorință de excelență. Atmosfera era competitivă, dar în același timp prietenoasă și inspiratoare”, a declarat Holeiciuc Delia.

,,Au fost zile pline de tensiune. Am intrat în sală cu inimile bătând puternic, dar determinate să dăm tot ce avem mai bun. Rundele au fost dificile și solicitante, dar am reușit să ne păstrăm calmul și să ne concentrăm”, a precizat Dejica-Carțiș Bianca.

Grecu Florina, profesor coordonator, a spus că ,,această experiență ne-a învățat multe despre noi înșine și despre munca în echipă. Am descoperit că putem face față presiunii, că putem lucra eficient sub stres și că nu trebuie să renunțăm niciodată, indiferent cât de greu pare drumul. Deși premiul Rianei este unul individual, se datorează și muncii întregii echipe. Doar lucrând împreună, putem atinge performanțe remarcabile. De asemenea, meciurile jucate cu echipa de avansați a școlii a ajutat mult! Mulțumesc Daria, Bella și Anisia!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.