Evadare ca-n filme pe o autostradă din Franța. Un convoi care transporta...

Evadare ca-n filme pe o autostradă din Franța. Un convoi care transporta un traficant de droguri a fost atacat, trei polițiști au murit (video)

0
DISTRIBUIȚI

Trei ofițeri ai serviciului francez al penitenciarelor au murit marți dimineață într-un atac asupra dubei în care se aflau, care transporta un deținut între Rouen și Evreux, în nord-vestul Franței, au declarat surse din cadrul poliției, citate de AFP. Deținutul a reușit să evadeze, scrie și Le Parisien.

„Trei ofițeri ai serviciului penitenciarelor au murit în urma unui schimb de focuri” când o dubă care transporta un deținut a fost atacată în jurul orei 11:00 la stația de taxare Incarville, în departamentul Eure, a anunțat marți poliția franceză. Prizonierul a fugit de la locul faptei, a precizat sursa.

Potrivit unei alte surse din poliție citate de AFP, atacul a fost comis de un grup de mai mulți indivizi care au folosit două vehicule. Unul dintre aceste vehicule a fost găsit la scurt timp după eveniment, „carbonizat”.

„Un adevărat comando a întins o ambuscadă unui convoi al închisorii din Incarville. Unul dintre agresori ar fi fost rănit în urma ripostei (ofițerilor)”, a anunțat pe X Axel Ronde, purtător de cuvânt al sindicatului CFTC Police.

În afară de cei trei morți, alți doi ofițeri sunt încă în stare critică. Un al treilea a suferit o rană la ureche și a fost externat din spital, scrie presa franceză.

Potrivit informațiilor cotidianului Le Parisien, deținutul care a evadat, poreclit „Musca”, a fost identificat sub numele Mohamed A.


Acesta are 30 de ani și a fost condamnat pentru furt.

De asemenea, el mai este cunoscut oamenilor legii pentru tentativă de omor și pentru că ar conduce o rețea de trafic de droguri.

În urmă cu două zile, deținutul a încercat să se taie cu fierăstrăul gratiile celulei sale, a declarat o sursă din închisoare pentru Le Parisien. El a fost plasat în izolare, iar nivelul de supraveghere a fost ridicat.

Peste 200 de jandarmi au fost mobilizați, în principal din Eure, dar și din departamentele învecinate, pentru prinderea prizonierului evadat și a tovarășilor săi.

Cei mai mulți provin din unitățile departamentale de jandarmerie și de siguranță rutieră. Un elicopter și unități specializate, inclusiv GIGN, asigură întăriri.

Incidentul a atras reacții de la vârful statului, inclusiv din partea președintelui francez Emmanuel Macron.

„Atacul din această dimineață, care a costat viața unor ofițeri de penitenciare, este un șoc pentru noi toți. Țara este alături de familii, de cei răniți și de colegii lor. Vom fi de neînduplecat”, a declarat șeful statului pe X.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.