Eveniment de amploare organizat de CCIAT. Forum international de afaceri, în această...

Eveniment de amploare organizat de CCIAT. Forum international de afaceri, în această săptămână, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada 9 – 10 mai, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, unul din cele cele mai mari evenimente de afaceri din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a șapte țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.

Desfășurat sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul va crea un spațiu de stabilire a unor relații ale cărui obiective urmăresc stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri intraeuropene, într-un context de creștere economică și deschidere către investiții și proiecte viabile.

Au confirmat participarea partenerii CCIAT în organizarea delegațiilor străine: Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Consiliul pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK), Asociația Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), Camera de Comerț Româno-Germană (AHK), Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), Camera de Comerț și Industrie Bilaterală Româno-Poloneză, Camera Economică a Federației Bosnia și Herzegovina și vor fi prezenți și partenerii evenimentului, companii de prestigiu, parteneri fideli ai CCIAT.

După o masă rotundă cu tema „Role of business leaders in promoting sustainable development” moderată de președintele CCIAT, Florica Chiriță, la care vor participa șefii delegațiilor străine, oficiali ai administrației publice centrale și locale, diplomați, președinți de camere de comerț din România, vor avea loc întâlniri de tip B2B organizate pe țări care vor oferi companiilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul de parteneri și de a-și extinde activitatea pe noi piețe.


Pe durata celor două zile, mai multe companii străine vor expune  produse și servicii la Expo Forum, unde vor fi amenajate standuri personalizate ale companiilor străine participante. Standurile se află pe Hol Forum și la parter, în zona Business Lounge.

Până în prezent, din țările participante s-au înregistrat pentru întâlnirile B2B un număr mare de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (28), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11, inclusiv membri ai Polish Business Club), Italia (10, inclusiv membri CCIpR), Bosnia și Hertegovina (6), cât și peste 160 de companii din județul Timiș și din alte regiuni ale țării. Sectoarele economice predominante sunt: agricultură și industrie alimentară, comerț, IT&C, energie, industrie prelucrătoare, industrie chimică, construcții, imobiliare și dezvoltare urbană, textile, mobilă, turism, consultanță în afaceri, transport public, bancar și  alte sectoare de nișă.

Alături de companiile străine și cele din România, la forum vor fi prezenți oficiali ai administrației publice centrale și locale, diplomați ai ambasadelor străine acreditate în România și la Timișoara (Serbia, Turcia, Germania, Italia),președinți de camere de comerț teritoriale din România, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a României, care vor rosti mesaje de salut în prima zi a forumului, începând cu ora 11:00.

Programul extra-profesional cuprinde un tur de oraș ghidat, degustări de vinuri la cramele Recaș, Thesaurus și Aramic, la aceasta din urmă fiind organizată și o cină tradițională românească.

În cea de-a doua zi a forumului, vor continua întâlnirile B2B, în sala Europa a Centrului Regional de afaceri. Participarea companiilor este gratuită iar  limba oficială a evenimentului este engleza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.