Expoziție cu lucrările lui Pavel Torony, la Timișoara

Expoziție cu lucrările lui Pavel Torony, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Galeria Pygmalion de la Casa Artelor din Timișoara găzduiește, din 9 mai, o nouă expoziție, semnată de artistul Pavel Torony.

Expoziția, intitulată „Reminiscențe”, va avea vernisajul la ora 19:00 iar despre artist și lucrările sale va vorbi scriitorul Robert Șerban, care a făcut, pentru Pressalert.ro, în avanpremieră, o scurtă prezentare a evenimentului: „După retrospectiva din toamna lui 2023, de la galeria Centrului Reformat Noul Mileniu din Timișoara, prilejuită de împlinirea unei vârste rotunde și unde a expus, cu succes, peisaje citadine din capitala Banatului, Pavel Torony revine în atenția publicului cu o expoziție nouă, intitulată «Reminiscențe».


Nouă e și abordarea picturală, ce mizează pe deconstrucția imaginii, pe disoluția întregului, de parcă memoria ochiului n-ar mai păstra decât anumite secvențe, pete și tușe fugare, bucăți și fragmente de ziduri ori de construcții măcinate de timp. Lucrările din «Reminiscențe» mizează pe hazardul culorilor, pe vitalitatea ruinelor, pe dinamica fragmentarismului și sunt dovada că un artist adevărat caută continuu să se reinventeze și să descopere formule ce par în răspăr cu cele care l-au făcut recognoscibil”.

Expoziția va fi deschisă până în data de 5 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.