Forumul Internațional de Afaceri de la Timișoara, o premieră de succes a...

Forumul Internațional de Afaceri de la Timișoara, o premieră de succes a CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat unul din cele cele mai mari evenimente de afaceri din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a șapte  țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.

Desfășurat sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul a vizat cu prioritate stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri bilaterale și inter-regionale, oferind companiilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul de parteneri și de a-și extinde activitatea pe noi piețe, într-o rețea de afaceri adecvată.

Sectoarele economice predominante au fost: agricultură și industrie alimentară, comerț, IT&C, energie, industrie prelucrătoare, industrie chimică, construcții, imobiliare și dezvoltare urbană, textile, mobilă, turism, consultanță în afaceri, transport public, bancar, administrație publică și alte sectoare de nișă. Pe durata celor două zile, au trecut pragul sălii Europa peste 380 de companii străine și românești, pentru întîlnirile de tip B2B, organizate pe cele șase țări, iar în holul Forum și în zona „Business Lounge” au expus nouă companii străine în cadrul Expo Forum. Au fost prezenți și reprezentanți ai unor municipalități și agenții de dezvoltare locală din Serbia, ai Turkish Airlines și LOT Polish Airlines, care s-au întâlnit cu omologi din primăria timișoreană și cu conducerea aeroportului internațional „Traian Vuia” Timișoara.

La deschiderea oficială a forumului dar și la evenimentele din cele două zile au participat 45 de oficiali străini și români, printre care șefii delegațiilor străine Guven Gȕngör, vicepreședinte al Consiliulul pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK), Ufuk Tandogan, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), Iulia Enache-Binder, consilier la Camera de Comerț Româno-Germană (AHK), Roberto Musneci, președintele Camerei de Comerț Italiene pentru România, Adam Sobieszkoda, directorul Camerei de Comerț Româno-Poloneze, Mihailo Vesović, directorul Camerei de Comerț a Serbiei și Mirsad Jašarspahić, președintele Camerei Economice a Federației Bosnia și Herzegovina.


Au fost prezenți oficiali ai corpului diplomatic străin acreditați în România și la Timișoara: E.S. Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Republicii Turcia, E.S. Ștefan Tomašević, ambasadorul Republicii Serbia, Regina Lochner, consulul R.F. Germania la Timișoara și Angela Pesavento, consul onorific al Italiei la Timișoara. Administrația publică centrală și locală a fost reprezentată de Lucian-Ioan Rus, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.

Au participat, de asemenea, președinții de camere de comerț teritoriale din Argeș, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Teleorman, Vaslui și reprezentanți ai CCIR. Președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, aflat peste hotare, a adresat un mesaj video în care a apreciat inițiativa CCIAT de organizare a acestui forum, a menționat stadiul relațiilor comerciale ale României cu cele șase  țări și a urat succes tuturor participanților.

După deschiderea oficială, șefii delegațiilor străine au participat la o masă rotundă moderată de președintele CCIAT, având ca temă „Rolul liderilor de afaceri în promovarea dezvoltării sustenabile”. Au fost abordate și aspecte privind îmbunătățirea infrastructurii de transport feroviar și rutier între județul Timiș și Serbia, deschiderea unei linii aeriene directe Timișoara-Istanbul sau eficientizarea parteneriatului public-privat.

Programul extra-profesional a cuprins un tur de oraș, degustări de vinuri și vizite la crame de prestigiu din Banat și o cină tradițională românească. Participarea companiilor a fost gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.