Foști șefi din SRI, anchetați de DNA într-un dosar de corupție. Florian...

Foști șefi din SRI, anchetați de DNA într-un dosar de corupție. Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, în vizorul procurorilor

0
DISTRIBUIȚI
Florian Coldea (dreapta)

Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt chemați joi la DNA. În dosar mai este audiat și avocatul Doru Trăilă, apropiat al lui Dumbravă. Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus denunț la DNA.

Generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, fostul șef al Departamentului Juridic al SRI și avocatul Doru Trăilă sunt audiați la DNA într-un dosar de corupție.

La DNA ajunge joi și generalul în rezervă Florian Coldea, fostul prim adjunct și director interimar al SRI, în perioada mandatului de președinte al lui Traian Băsescu.

Cei trei ar fi vizați într-o speță ce ține de „rezolvarea dosarelor în Justiție”.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus, în urmă cu ceva timp, o plângere la DNA care îi vizează pe cei trei.

Hideg a susținut și public, în studiouri de televiziune, că i-au fost ceruți 600.000 de euro pentru „optimizarea” dosarului său aflat pe rolul Justiției.


Omul de afaceri a declarat că din cei 600.000 de euro, ar fi remis 100.000 de euro.

Patron al companiei Sanimed, Cătălin Hideg, a fost condamnat, în februarie 2024, în primă instanță, de către judecătorii Tribunalului București, la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar al EPPO, condus de Laura Codruța Koveși.

Hideg a fost acuzat de folosire de documente false și spălare de bani, într-un dosar legat de fraudă cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.