Invazie de cerşetori în Timişoara. Măsurile legale, insuficiente pentru stoparea fenomenului

Invazie de cerşetori în Timişoara. Măsurile legale, insuficiente pentru stoparea fenomenului

1
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii locali din Timişoara care patrulează în această perioadă mai călduroasă se confruntă cu tot mai multe cazuri de persoane care apelează la mila oamenilor. Deşi cerşetorii sunt amendaţi şi duşi la centrul dedicat persoanelor fără adăpost, autorităţile se declară practic neputincioase în faţa fenomenului. Deoarece cei în cauză revin în stradă, unde câştigă şi câteva sute de lei în doar câteva ore.

„Doar în ultima săptămână au fost depistați un număr de 84 de cerșetori din care 78 au fost predați Centrului Sf. Francisc, din cadrul Direcției de Asistență Socială Timișoara și 6 persoane cu minori care au fost predate Direcției Generale de Asistență și Protectia Copilului Timis. Din păcate, asa cum am mai prezentat și cu alte ocazii, singura măsură care poate fi luata de către polițiștii locali este sancționarea cu amenzi, pe care nu le plătesc, și predarea către centrele sociale menționate, care nu au însă pârghiile legale de a-i obliga sa rămână în cadrul acestor centre, deși aici li se asigură hrană, îmbrăcăminte, toate condițiile unui trai decent

Politia Locala Timișoara face apel din nou către cetățeni sa nu le ofere bani deoarece în acest fel ii menținem în strada, unde prefera sa facă mai mulți bani decât orice alta persoana care muncește legal, unii dintre ei fiind depistați la ei cu sute de lei făcuți în doar câteva ore de cerșit.


Polițiștii vor acționa în continuare pentru luarea masurilor legale, dar fără sprijinul populației acest fenomen nu poate fi diminuat”, a transmis Poliţia Locală Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. Și tocmai cine sa găsit sa fie oripilat….poliția locală… adică cerșetori oficiali ai bugetului local, mult prea bine plătiți pentru nimic . Sa înțeleg să localii nu suporta concurenta….daca mai adăugăm și faptul că nu odată cerșetori reclama ( dar nu sunt luați în seamă din cauza condiției lor)că sumele de bani le-au fost sustrase de locali…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.