Liviu Cocean, dezvăluiri-șoc despre „eliberarea de clanuri” a parcării de la Badea...

Liviu Cocean, dezvăluiri-șoc despre „eliberarea de clanuri” a parcării de la Badea Cârțan: „La Dominic Fritz minciuna a devenit patologică”

0
DISTRIBUIȚI

Fostul director al Piețe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timișoara, îl acuză pe primarul Dominic Fritz că minte în privința parcării pe care spune că a recuperat-o, lângă Piața Badea Cârțan.

„La Dominic Fritz minciuna a devenit patologică. Nu ne mai surprinde nimic, și veți vedea că lucrurile vor avansa pe măsură ce ne apropiem de ziua voturilor. În ceea ce privește parcarea de lângă piață, încă din 2021, fiind director general la Piețe SA, am făcut o solicitare pentru a ne fi pusă la dispoziție acel spațiu pentru a amenaja noi o parcare pentru producătorii agricoli. N-am primit niciun răspuns. Cosmin Tabără era viceprimarul care se ocupa de patrimoniu atunci. Am revenit trei luni mai târziu cu o solicitare către Dominic Fritz, direct. Din acest moment nu mai are de ce să se prefacă că nu știa. De trei ani el se face că nu știe că acolo se dorea amenajarea unei parcări. Ulterior, în 2022, în februarie, am primit un răspuns de la Direcția Patrimoniu, care confirmă că terenul este al municipalității. Să vii acum, în 2024, să spui că l-ai descoperit și l-ai recuperat de la clanuri, este de-a dreptul penibil”, a spus Liviu Cocean în emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a prezentat și documente care să-i susțină acuzația.

În plus, liberalul acuză adminstrația că s-a apucat de lucru la acea parcare fără să parcurgă toți pașii legali.

„Singura problemă pe care am identificat-o, penru că se vedea că nu se dorește să se facă nimic, sau poate să gândeau să nu ies eu în evidență: scrie acolo că este « aferent construcției». Acum, în 2024, Dominic Fritz și Ruben Lațcău se laudă că fac o parcare la Badea Cârțan, ceva ce nu a izvorât din mintea lor, și mint cu nerușinare că acolo era un teren îngrădit, am pus filmări la dispoziție. Acolo putea să intre oricine, se făcea taximetrie pirat. Acum ei vin și spun că au recuperat terenul de la clanuri și vor să facă o parcare. Nu doar că este minciună, dar este ilegal, și sper să se sesizeze cineva, pentru că ei nu au făcut dezemembrarea terenului de construcția de care fac vorbire acolo. Acea casă este a unui privat și este ilegal să construiești fără să dezmebrezi printr-un HCL. Deja s-au apucat de lucrări, și o fac în mod ilegal. Dacă intri în programele specializate de cadastru se poate vedea”, a mai spus fostul director de la Piețe SA.

Acesta face o legătură între această situație și o alta similară, unde primarul Fritz spunea că se luptă cu „clanurile”. „Există o paralelă, n-ai cum să nu vezi, cu cele întâmplate la strada Cezar.


Exista o măsură de la Curtea de Conturi pe care trebuiau să o pună în aplicare, dar au lăsat-o până acum, în campanie”, a precizat Cocean.

Consilierul județean acuză administrația Fritz că face cheltuieli nejustificate prin Piețe SA. „Cred că face aceste lucruri din disperare. Pentru că dacă voiai să faci lucruri concrete, le-ai fi pregătit din timp și le-ai fi lăsat să decurgă normal, legal. Tot așa și la Piețe SA, ei taie trei piețe. S-au plătit deja aproximativ 45.000 de euo, iar trei piețe sunt puse la pământ, taie structurile metalice, pentru că vor să anunțe lumea că s-au apucat de treabă, acum în campanie. Îi pun pe incapabilii, oamenii lor de la Piețe SA, să facă lucrurile acestea, de imagine. Este de-a dreptul hilar, ei cheltuie 10.000 de euro ca să dărâme o piață, în condițiile în care noi am reabilitat-o, așa cum ne permitea contractul, să facem doar reparații, cu 4.500 de euro. Ei cu 10.000 de euro o pun la pământ, apoi bagă alți bani. La fel fac în Piața Doinea, au spart în hala de lactate pe care am reabilitat-o în 2018, când eram director adjunct. Era gresie de foarte bună calitate, totul e spart. Probabil trebuie să dea niște contracte. (…) Urmează Piața Doina, și apoi Piața 700. Acum am înțeles că dărâmă din copertină. Acolo nu poți să spui că reabilitezi sectorul legume-fructe din Piața 700 fără să ai în vedere că vor fi cheltuieli poate de milioane de euro”, a avertizat Liviu Cocean.

„Dominic Fritz și Ruben Lațcău sunt șefii unui clan. Și-au plantat oameni pe la toate societățile, consilii de adminstrație. Se întâmplă când câștigi alegerile, dar nu-ți pui oameni să facă lucruri ilegale sau nu faci concursuri ilegale pentru directoarea adjunctă, dacă tot vorbim de Piețe SA. Doamna Cătălina Jahn, cu care are relații de prietenie, cu familia dânsei, de ani de zile. A făcut pârtie pentru ea. Eu am făcut un denuț la SICE (n.r. – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice), și am lăsat organele abilitate să-și facă treaba. Undeva în iunie 2022 am făcut denunțul, și peste vreo trei luni am fost demis. Nu știu dacă a fost coincidență. Acolo s-au văzut toate elementele clare, cum cei din consiliul de administrație au pregătit, inclusiv s-a luat telefonul doamnei. Se știe că acolo s-au găsit discuții clare inclusiv se pare că au anunțat-o ce întrebări au să-i pună la concurs. Nici nu ajunsesem bine director general, iar domnul Fritz era imediat foarte interesat de postul de director adjunct, a spus că revine cu o părere. Iar șeful lui de cabinet, domnul Dan Reșitnec, a spus foarte clar, «trebuie să-i dăm și ceva atribuții». Cui să-i dăm? Eu am dat toate dovezile către SICE, iar ulterior am făcut o plângere și la DNA, acolo sunt toate elementele. Poate după ce trec alegerile”, a mai spus Liviu Cocean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.