Marius Marin, în vizită la Poli înainte de Euro 2024: „Mi-era dor...

Marius Marin, în vizită la Poli înainte de Euro 2024: „Mi-era dor de această atmosferă”. Pe cine vrea să întâlnească pe gazon în Germania

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Pisa Sporting Club / Facebook

Aflat pe lista stranierilor pentru ultimele două jocuri amicale înainte de turneul final european din Germania, unde va fi mai mult ca sigur în lotul de 26 de jucători selecţionaţi de către Edi Iordănescu, Marius Marin nu a uitat de unde a plecat şi a fost ieri la jocul din Liga 3 al Politehnicii cu Phoenix Buziaş. Mijlocaşul lui Pisa speră ca alb-violeţii să reajungă în „B” în această vară şi are obiective ambiţioase în Italia şi pentru Euro 2024, unde ar vrea să-l înfrunte pe belgianul Kevin De Bruyne.

Marin (25 ani) a avut cifre personale foarte bune la Pisa, unde a marcat în acest sezon două goluri, înregistrând şi două assist-uri, în 33 de partide din Serie B. De asemenea, el a fost un mijlocaş pe care naţionala s-a bazat în campania de calificare de succes pentru turneul din Germania, având şapte apariţii în preliminarii.

Mijlocaşul timişorean a profitat de scurta vacanţă şi a venit să-şi vadă fosta echipă, de unde s-a lansat spre fotbalul mare, chiar dacă Poli a avut şi ea un meci mai degrabă cu iz de amical în compania Buziaşului. În condiţiile în care nimic nu se mai putea întâmpla în clasament înainte de barajul cu Ghiroda.

„Mă bucur să fiu aici. Chiar mi-a fost dor de această atmosferă. Cea mai mare performanţă a mea, de când am început fotbalul, pentru că asta visează orice fotbalist, în primul rând e să joace la echipa naţională, dar să joace la un Campionat European!”, a spus Marius Marin după jocul câştigat de alb-violeţi cu 3-1.

Din păcate pentru mijlocaşul bănăţean Pisa a ratat şi în acest an promovarea. „În fiecare an avem obiectivul acesta, de a promova, dar să vedem, sunt multe echipe care au buget incredibil, mulţi bani. Şi acolo campionatul e foarte strâns. Nu se ştie… În primul rând, de când am plecat, am vrut să continui cât mai mult în străinătate, pentru că e altă mentalitate, alte condiţii, şi cred că dacă aş putea m-aş retrage acolo. Cea mai mare dorinţă a mea e să fac pasul spre Serie A. De asta m-am dus în Italia şi sper să debutez la Euro cu naţionala”, a adăugat „Marko” Marin.

„Mi-era dor de această atmosferă, pentru că am jucat aici şi ştiu ce înseamnă fenomenul Poli Timişoara şi chiar vreau să le urez baftă multă şi sper să se întoarcă la Liga 2 pentru că sunt mulţi suporteri care iubesc această echipă. Sincer au echipă destul de tânără, echipă foarte tânără şi se vede că au un atrenor cu mare experienţă, care a juca în Italia, şi per ansamblu, îl ştiu pe Cristi (n.r. Bărbuţ), a jucat atâţia ani prin Liga I, sper să fie el omul care o readuce pe Poli în Liga 2. În primul rând să aibă încredere în ei şi să asculte ce spune Mister, pentru că e un om cu atâţia ani de fotbal în spate şi ştie ce face.


Şi suporterii lor să fie alături de echipă pentru că în aceste moment mai dificile se văd adevăraţii fani… Vedem că şi în Liga I fără bani, investitori, nu poţi să faci nimic şi, să sperăm că se va întoarce, cu stadionul nou care se va face la Timişoara, sperăm să avem din nou fotbalul în Liga I”, a mai spus mijlocaşul despre Poli.

Acesta are o doză de regret faţă de statutul actual al clubului, în condiţiile în care în ediţia 2015-16, în care el a evoluat la (ASU) Politehnica alb-violeţii au reuşit o promovare frumoasă în Liga 2, Marius având poate cel mai bun joc chiar în deplasare la Hunedoara, actuala câştigătoare a Cupei României: „Chiar mă gândeam văzând finala, că acum câţiva ani jucam cu Hunedoara la Liga 3, şi acum au reuşit să câştige Cupa. E puţină frustrare, pentru că am jucat la Poli şi în anii în care jucam era puţină diferenţă între noi şi ei. Cum s-au făcut lucrurile acolo, se vede că sunt lucruri făcute bine şi sper din tot sufletul ca în viitorul apropiat şi Timişoara să reuşească”.

La Euro 2024 Marius Marin de abia aşteaptă, dacă va avea ocazia, un duel cu starurile lui Manchester City. „Eşti la Euro, nu poţi să spui că este vreo echipă slabă, ne jucăm şansa, trebuie să luăm fiecare meci în parte şi să facem o figură frumoasă, cum am făcut şi în calificări. În primul rând, ne uităm la Belgia, cu jucători de calibru mare, jucători care joacă în Champions League, şi cred că De Bruyne e destul… Sper ca toată lumea să facem o figură frumoasă pentru că este o rampă de lansare şi sperăm să readucem din nou şi fotbalul românesc unde a fost o dată”, a conchis Marin, care în acest sezon a depăşit 200 de partide jucate în tricoul toscanilor. De asemenea, în luna mai mijlocaşul român al Pisei a fost jucătorul din Serie B care a atins de cele mai multe ori balonul – 276 de mingi jucate.

În lotul preliminar al stranierilor pentru jocurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, programate în Ghencea pe 4 şi 7 iunie, ultimele înainte de turneul final Euro 2024, se află şi alţi ex-timişoreni – Deian Sorescu, acum la Gaziantep, Andrei Artean (Apollon, Cipru) şi Horaţiu Moldovan (Atletico), portar cu trecut la Ripensia.

„Acesta ar trebui să fie atuul în primul rând, să ne bazăm pe jucătorii noştri, din academiile noastre. Văd şi în străinătate, toate cluburile au o responsabilitate, toată lumea se bazează pe juniori”, Marius Marin, Pisa şi echipa naţională de fotbal a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.