Mezzosoprana Aura Twarowska susține un concert special: „Așa cum am promis, după...

Mezzosoprana Aura Twarowska susține un concert special: „Așa cum am promis, după ce am cântat in 16 limbi străine, urmează numărul 17“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Aura Twarowska

Aura Twarowska va susține un concert special în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Muzicii de Cameră de la Timișoara, care reprezintă o premieră.

„Așa cum am promis, după ce am cântat in 16 limbi străine, urmează nr 17, o limbă străină de care m-am temut tare și a cărei abordare am amânat-o mult: limba maghiară! Mulțumesc din suflet celor doi «coaches» de limbă maghiară, cu care am pornit la drum de la 0: András Bandi (actor Teatrul Maghiar) și Roxana Ardeleanu (conf.univ.dr. FMT/UVT)“, a spus Aura Twarowska.

Concertul „Sunet și Cuvânt” va avea loc miercuri de la ora 19 în Sala Orpheum de la Facultatea de Muzică, în Piața Libertății. În cadrul acestuia Aura Twarowska va interpreta lucrări din visteria lui Bela Bartók – „Nyolc magyar népdal” (Opt cântece populare maghiare), acompaniată la pian de Roxana Ardeleanu. Evenimentul va include și momente de poezie cu Szekely Martin și interpretări cu Sarah Țurlui și Mihaela Burcă.

Aura Twarowska s-a născut la Lugoj, și s-a dedicat vieții muzicale încă de la vârsta de 6 ani în orașul natal, iar după absolvirea liceului a urmat studiile de canto la Facultatea de Muzică din cadrul Universitătii de Vest, Timișoara si masteratul la Universitatea de Muzică București.


A debutat pe scena Operei Române din Timișoara în rolul titular din opera Carmen de G. Bizet, în anul 1998. Colaborările și turneele internaționale îi facilitează întâlnirea cu teatrele europene, toate acestea conducând la angajarea sa ca solistă a Operei de Stat din Viena în anul 2007. Alături de acest colectiv debutează cu rolul Marcellina din Le Nozze di Figaro în Shanghai, în turneul asiatic al operei vieneze din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorului Seiji Ozawa. Ca solistă angajată a acestei instituții a cântat până în prezent aproximativ 400 de spectacole. Este decorată de către Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural, Cavaler al Artelor (în grad de ofițer). Protestați împotriva acestei organizații globale. Dar de ce? Artena 3 Vezi mai mult Forțele străine provoacă un declin în industria românească? Stiripesurse Vezi mai mult În 2004 a primit Premiul Pro Cultura al Prefecturii Județului Timiș pentru merite deosebite în promovarea culturii timișene și în 2009 Premiul Josif Constantin Drăgan oferit de Primăria Municipiului Lugoj, pentru excelență culturală. Este Director Artistic al Concursului International de Canto „Sabin V. Drăgoi” Timișoara. În anul 2016 a inițiat în municipiul Lugoj Festivalul International „Lugoj Classic” manifestare devenită deja tradițională în peisajul cultural local. În anul 2017 Consiliul Local al Municipiului Lugoj conferă mezzosopranei Aura Twarowska titlul de „Cetățean de Onoare”. Din 2018 este Membru Corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte și Știință, iar din 2021 este membru în consiliul de Directori al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.