Modalități de a reduce costurile atunci când îți construiești o casă

Modalități de a reduce costurile atunci când îți construiești o casă

0
DISTRIBUIȚI

Construirea unei case este o investiție pe termen lung, care necesită o planificare atentă a bugetului pentru a putea ține sub control costurile. Odată ce ai achiziționat terenul și te-ai decis asupra zonei în care ar fi potrivit să fie turnată fundația, este momentul ideal pentru a avea o discuție cu un specialist. Acesta va face proiectul corect, astfel încât lucrurile să prindă contur, să ai o estimare a timpului în care va fi executat, dar și a materialelor pe care va trebui să le achiziționezi.

Încă de la început trebuie să fii conștient de fiecare etapă care urmează, întrucât vor trebui susținute financiar. Chiar dacă apelezi la un credit nevoi personale pentru a începe tot procesul, este bine să ții cont de câteva trucuri pentru reducerea costurilor pe parcursul construcției casei. Ca sursă de inspirație poți folosi ideile de mai jos, însă, dacă pe parcurs mai descoperi și alte soluții, cu siguranță vor fi binevenite.

Simplifică complexitatea proiectului

Oricâte idei ai avea, ține cont de faptul că reducerea complexității proiectului poate scădea drastic costurile.


De exemplu, alegerea unei construcții la nivelul solului în locul uneia cu etaj va fi mult mai economică. Caracteristicile și elementele complicate vor impune comenzi mari de materiale de construcție și vor duce la decalarea lucrărilor și la prelungirea duratei de execuție a planului de proiectare.

De asemenea, este important să menții o linie aerisită și simplă, care să îți satisfacă toate nevoile. Identifică, împreună cu proiectantul, zonele inutile care ar genera costuri suplimentare, pentru a putea face planurile de la început, fără să fie nevoie să mai faceți modificări pe parcurs. Odată puse la punct detaliile, nu te mai răzgândi! Orice modificare de direcție în plan poate produce un dezechilibru financiar care va afecta rezultatul și perioada de finalizare.

Elimină excesul de materiale

Achiziționează, pe parcursul lucrării, doar cantitatea de materiale necesare, pentru a nu rămâne cu ele pe stoc. Vei salva astfel o parte din buget, pe care îl poți aloca pentru o etapă ulterioară. Pare puțin complicat să calculezi toți pașii, însă, la final, vei simți economia făcută. Gândește-te că vei putea contribui, cu diferența de bani, la amenajarea casei sau la plata unei rate pentru un credit imobiliar.

Caută depozitele ce îți permit să achiziționezi materiale în cantități mai mici, pentru a evita pachetele standard care oferă o cantitate mai mare de produs, dar care nu îți este neapărat de folos pentru proiectul în curs. Dacă, totuși, te afli în situația de a ramâne cu matriale de construcție de care nu mai ai nevoie, alege să le vinzi, iar în felul acesta îți poți recupera o parte din investiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.