Muzicianul american Christian McBride va susține un concert special alături de Ursa...

Muzicianul american Christian McBride va susține un concert special alături de Ursa Major, la festivalul de jazz de la Gărâna

0
DISTRIBUIȚI

Christian McBride, muzicianul american care a câștigat nu mai puțin de opt premii Grammy, va susține un concert special alături de noua sa formație Ursa Major, în cadrul celei de-a 28-a ediții Gărâna Jazz Festival, care se va desfășura în perioada 11 – 14 iulie, pe scenele din Poiana Lupului din satul Gărâna și Biserica Catolică din Văliug.

Artistul american își va prezenta la acest eveniment noul său cvintet. Alcătuit din muzicieni tineri și versatili, acest nou grup se încadrează în jazzul acustic și fusion-funk caracteristic lui McBride. Din Ursa Major fac parte: Ely Perlman la chitară, Mike King la clape, Savannah Harris la tobe și Nicole Glover la saxofon.

McBride este renumit atât ca un artist apreciat la nivel mondial, cât și ca unul dintre cei mai respectați și influenți educatori în domeniul jazz-ului. A fost distins cu opt premii Grammy, a cântat la Casa Albă și conduce mai multe ansambluri aclamate. În 2023, Christian a cântat în cadrul NPR’s Tiny Desk Concert Series, a lansat piesa „Why Am I Treated So Bad” împreună cu Norah Jones și Questlove și a cântat la Saturday Night Live cu Billie Eilish.


Dincolo de propria sa activitate, este un campion neobosit al relevanței continue a jazz-ului prin activitatea sa de director artistic al Festivalului de Jazz de la Newport, gazda programului radiofonic NPR Jazz Night in America, director artistic al organizațiilor de educație muzicală Jazz House Kids și Jazz Aspen, consilier artistic al New Jersey Performing Arts Center și al Festivalului de Jazz TD James Moody, precum și director artistic asociat al Muzeului Național de Jazz din Harlem.

Explorând genuri diverse, de la jazz la R&B, de la pop/rock și hip-hop/neo-soul până la clasic, Christian McBride a înregistrat cu o serie de muzicieni, printre care se numără Diana Krall, Sting, Celine Dion, Bruce Hornsby, James Brown, Herbie Hancock , Paul McCartney, sau Pat Metheny. În luna mai a acestui an artistul american a câștigat distincția de artistul anului acordată de Jazz Journalists Assication din S.U.A. Concertul susținut de Christian McBride și Ursa Major va avea loc în 11 iulie, iar mai multe amănunte despre Gărâna Jazz Festtival se găsesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.