Omagiu pentru unul din cei mai buni pedagogi muzicali din țară, Ioan...

Omagiu pentru unul din cei mai buni pedagogi muzicali din țară, Ioan Mătăsaru, în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului „Întoarcerea la Folk”

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua ediție a festivalului „Întoarcerea la Folk”, care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni în parcul Căminului Cultural din Giroc, va cuprinde și un moment special în memoria profesorului Ioan Mătăsaru, inițiatorul primului grup de chitariști din România, numit Flores, apărut în anul 1979 la Timișoara.

Evenimentul va avea loc în zilele de 24 și 25 mai, începând cu ora 18, iar în prima zi a festivalului vor urca pe scenă Atelierul de Folk Giroc, Akusti-k, Sergiu Simionese și grupul GMT, Carmen Ifrim Săsărman, Didina Curea, Călin Bârcean, Dinu Olărașu și Mircea Vintilă. În cea de-a doua zi vor avea loc concerte cu Primul Achord, Valeriu Lucu, Florian Jianu, Adrian Ilie, Maria Gheorghiu, Adrian Sărmășan și Emeric Imre Trio. În ambele zile, muzica se va armoniza cu poezia lui Sorin Poclitaru.

Sâmbătă, 25 mai, de la ora 17, Atelierul de Folk Giroc, Beg’art și Asociația Culturală Play organizează o Sesiune “Pune Mâna Pe Chitară” care se va încheia cu recitalul primului grup de chitariști din România, grupul timișorean Flores, apărut în anul 1979.


Sesiunea va fi dedicată memoriei profesorului Ioan Mătăsaru, inițiatorul acestui grup, care a decedat în 2021.

Născut în 9 aprilie 1943 la Luduș (județul Mureș) Ioan Mătăsaru a fost unul din cei mai buni pedagogi muzicali din țară. După ce a studiat muzică la Conservator în București și apoi la Roma, în 1979, a înfiintat grupul Flores care a funcționat în cadrul „Casei Pionierilor” din Timișoara, unde i-au trecut prin mâini sute de copii, iar metoda sa inovatoare a dat bătaie de cap autorităților comuniste. În data de 31 Iulie 2020 Ioan Mătăsaru a fost declarat cetățean de onoare al orașului Timișoara pentru merite deosebite în activitatea artistică și pedagogică.

Festivalul Întoarcerea la Folk este organizat de Primăria Comunei Giroc, Consiliul Local Giroc și Casa de Cultură Ionel Lucian Șipoș Giroc, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.