Parada florilor și gală corală la debutul din acest an a proiectului...

Parada florilor și gală corală la debutul din acest an a proiectului cultural „Sf. Gerard de Cenad”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Gabriel Brezeanu

Asociația culturală Pusta anunță debutul celei de-a patra ediții a proiectului Sf. Gerard de Cenad – proiect cultural. Anul acesta, proiectul demarează nu printr-un eveniment, ci printr-o serie de evenimente inedite pentru viața culturală a Cenadului, cât și a localităților din împrejurimi.

Joi, 6 iunie, de la ora 18 în centrul comunei Cenad va avea loc „Parada florilor”. Spectacolul susținut de studenți ai secției de actorie a Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, va crea scene de dans și teatru, împletite cu umor și momente de poezie, compuse de poetul Dimitrie Anghel, încadrate într-un univers floral, în regia lui Mihai Mălaimare.

Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 19 la biserica Sf.


Gerard, Cenad va avea loc o „Gală corală”. Spectacolul este susținut de corul Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, conducerea muzicală fiind asigurată de lect. univ. dr. Darius Iordănescu. Soliști: Ada Mirza, Alexandru Ticula, David Hirsch, Ania Sara Botoș (invitată); la pian: Lucas Kohl; la orgă: Valentina Cernescu.

Situată în zona de vest a țării, localitatea Cenad are un trecut cultural important și mulțumită Sf. Gerard, care acum 994 de ani a devenit primul episcop de Cenad. În cadrul episcopiei funcționa și o școală, în care alături de studiile teologice se studia și muzica. De asemenea, Cenadul se află în imediata vecinătate a orașului Sânnicolau Mare, locul în care s-a născut unul dintre cei mai mari compozitori ai secolului XX, Béla Bartók, profund marcat de meleagurile sale natale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.