Percheziții în patru județe într-un dosar de spălare de bani și înșelăciune....

Percheziții în patru județe într-un dosar de spălare de bani și înșelăciune. Cum acționa gruparea

0
DISTRIBUIȚI
fraude carduri
Foto: Arhivă

Polițiștii și procurorii fac percheziții miercuri în Timiș, Arad, Hunedoara și Giurgiu într-un dosar care vizează infracțiuni precum spălarea banilor, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, precum și grup infracțional organizat.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile s-au desfășurat în județele Timiș, Arad, Hunedoara și Giurgiu, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de spălarea banilor, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, precum și grup infracțional organizat.

„În fapt, mai multe persoane ar fi constituit un grup specializat pe inducerea în eroare a mai multor persoane, în vederea dobândirii de beneficii materiale însemnate, iar sumele de bani astfel obținute ar fi fost transferate către diferite persoane, ce aveau rolul de a sprijini gruparea, în sensul disimulării sumelor de bani provenite din infracțiuni, sub forma mai multor tranzacții bancare între conturile personale sau conturi controlate de aceștia.


În vederea documentării întregii activități infracționale, perchezițiile au avut drept scop identificarea de înscrisuri, medii de stocare, documente, instrumente de plată electronice, precum și orice alte mijloace de probă privitoare la efectuarea de operațiuni bancare ilegale, respectiv a pierderii trasabilității și a albirii unor sume însemnate de bani provenite din comiterea unor fapte ilicite”, spun polițiștii.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe înscrisuri, 14 telefoane mobile, două laptopuri, trei tablete electronice, precum și 25 de carduri bancare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.