Petru Roman, primarul orașului Deta: Am reușit să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor...

Petru Roman, primarul orașului Deta: Am reușit să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor (P)

0
DISTRIBUIȚI

Domnule primar, acest mandat se apropie de final. Care ar fi bilanțul dumneavoastră?

Au fost patru ani intenși în care s-a muncit mult pentru că am avut de implementat mai multe proiecte importante pentru orașul nostru, iar pentru toată această muncă trebuie să le mulțumesc angajaților din primărie și consilierilor locali care au sprijinit inițiativele noastre. Poate cel mai important proiect finalizat este construirea a 87 de apartamente noi, 12 dintre ele fiind destinate cadrelor medicale, 32 pentru tineri și 43 pentru cazurile sociale. Sume importante au fost alocate și sănătății, Spitalul Orășenesc din Deta fiind suspus unul amplu proces de modernizare, iar aici vorbesc despre un nou bloc operator, dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație – o investiție de aproximativ 1 milion de euro -, alte 3.4 milioane de lei s-au investit pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale și 250.000 de euro pentru digitalizare. De asemenea, s-a construit o creșă nouă cu 48 de locuri, un centru de zi pentru bătrâni și o cantină socială. Au fost și alte investiții în ceea ce privește asfaltări de drumuri, modernizarea șanțurilor și a trotuarelor.

Am încercat și, cred eu că am reușit, să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor.

Ce vă propuneți pentru următorii patru ani?

Avem mai multe proiecte importante pe care vrem să le implementăm, iar unul dintre ele este realizarea variantei ocolitoare a orașului Deta, care se află în licitație în acest moment.


În același stadiu este o altă investiție care ne preocupă în mod special, extinerea rețelei de canalizare în Opatița. Totodată, vom investi și în unitățile de învățământ din oraș, urmând ca școlile cu clasele I-IV și V-VIII să fie reabilitate și modernizate, iar la Liceul Tehnologic Sfântul Nicolae vom investi nu numai în modernizare, ci și în eficientizarea energetică.

Cum vedeți relația cu Consiliul Județean Timiș în perspectiva alegerilor din 9 iunie?

În primul rând îmi doresc să intrăm într-o normalitate și mă refer la colaborarea instituțională între noi și CJ Timiș. Eu cred că lucrurile se vor schimba în bine din 9 iunie, când noul președinte al Consiliului Județean Timiș va fi Alfred Simonis, un om pe care îl cunosc foarte bine și care ne-a sprijinit mult în implementarea multor proiecte la Deta. Am colaborat foarte bine cu Alfred Simonis din postura sa de președinte al Camerei Deputaților și la fel vom face și din nou funcție pe care o va ocupa. Perspectivele sunt bune din acest punct de vedere, iar un mandat al domnului Simonis în fruntea CJT nu poate decât să fie benefic pentru Deta și pentru Timiș.

 

– Comantat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș

– Executat de Societatea SC GTA TELECOMUNICATION SRL

– CUI mandatar financiar coordonator 21240002

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.