Politehnica „Juniors”, victorie cu Buziaşul la final de play-off. Alb-violeţii au experimentat...

Politehnica „Juniors”, victorie cu Buziaşul la final de play-off. Alb-violeţii au experimentat înaintea barajului cu Ghiroda: „Asta îmi doream”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara s-a impus în ultimul joc înaintea examenului cu Ghiroda din semifinalele barajului de promovare. Cu o echipă experimentală, formată în mare parte din juniori, gazdele alb-violete nu au mai avut emoţii cu Phoenix Buziaş, intrată practic în vacanţă. A fost 3-1 pentru tinerii lui Paul Codrea, scor stabilit încă de la pauză. „Doar” al doilea succes în duelurile direct din şase întâlniri oficiale ale sezonului.

Poli a menajat titularii din ultimele partide. Cei trimişi în teren au arătat dorinţă şi prospeţime, mai oferind probabil soluţii interesante pentru meciurile decisive care urmează. Emanuel Sfichi a confirmat ca fundaş dreapta şi chiar a deschis azi scorul cu o lovitură de cap din centrarea lui Istratie. În minutul 15 Alex Adamcsik şi-a deschis şi el contul la alb-violeţi, cu o reuşită din marginea careului, jos aproape de bară. Buziaşul, care avusese prima ocazie, prin Românu (în minutul 3), a replicat pe tabelă prin Remus Bobocea, cu o reuşit frumoasă din zonă centrală. Dar ziua părea şi mai mult să fie a timişorenilor în minutul 26, când Iosif Liviu Rotariu a prins un exterior de la distanţă şi Flonta nu a putut decât să devieze spre propriul vinclu.

Căpitan astăzi, Fabian Marincu putea să marcheze şi el în cel puţin două rânduri. Mai întâi în minutul 6, apoi în 68, dar de fiecare dată câte un stâlp al porţii a făcut ca tabela să nu se modifice. A fost un joc reuşit pentru gazde şi pentru că Bărbuţ a revenit, fără a mai avea probleme medicale, în timp ce un puşti născut în 2008, Andres Bologa, a evoluat în prima repriză, iar alt debutant, de această dată din generaţia 2006, Ştefan Miclăuş, a fost pe teren în toată repriza secundă.

Deşi au fost mai puţini spectatori astăzi, la un meci fără miză, oficialii Politehnicii au anunţat că biletele la tribuna I a „Electricii” sunt aproape pe terminate pentru duelul de miercuri, de la ora 18.00 – prima manşă a barajului cu Ghiroda. Printre spectatorii de lux de la jocul cu Buziaş s-a numărat internaţionalul Marius Marin.

„Am înţeles că va fi arhiplin, sperăm să fie neîncăpător, cât mai mulţi şi să îi facem fericiţi”, Paul Codrea, antrenor principal Politehnica Timişoara.

Politehnica Timișoara: Mikloș – Sfichi (63, R. Ciurel), Vlaicu, D. Roşu, Bologa (46, Miclăuş) – Marincu, I. L. Rotariu (46, E. Adam), M. Oprea, Adamcsik (63, Bărbuţ) – Avrămescu, Istratie (63, D. Ciurel). Antrenor: Paul Codrea.

Phoenix Buziaș: Flonta (81, Andrieş) – Sturzu (77, Borca), A. Mada, Nicolescu (cpt.; 46, Bîrlovean), Velcan (46, Chistrugă) – Pefoura, Ferţu – Nagy, Bobocea, Românu – Savu (77, Mitre). Antrenor: Cosmin Petruescu.

„Asta îmi doream să văd, entuziasm, încredere, pentru că băieţii erau într-adevăr tineri, foarte mulţi dintre ei. Am avut şi debutul lui Andres Bologa, trebuie să-l amintesc pentru că e jucător 2008 şi a fost titular. L-aş mai fi lăsat în teren, dar a avut o problemă la pauză. Sunt mulţumit, a fost meciul la care am stat liniştit, nu m-am agitat foarte tare pentru că astăzi băieţii au jucat foarte bine. Bineînţeles, ultimul meci fără miză, dar noi am fost serioşi şi era important să văd şi jucătorii care au evoluat mai puţin. Marincu a arătat foarte bine, Adamcsik, Istratie, Oprea, Rotariu, nici nu ştiu jucători care au jucat slab astăzi. Ăsta iar era un obiectiv de-al nostru, să-i dăm minute lui Cristi Bărbuţ, mă bucur că a ieşit sănătos de pe teren… Pregătirea de baraj a început când ne-am reunit în vară, era unul dintre obiectivele noastre. Toţi am vrut să ajungem aici, am ajuns. Am îndeplinit un obiectiv, urmează ce-i mai greu acum, într-adevăr ce-i mai greu e la final. Ştim, suntem conştienţi de valoarea adversarului, de ce înseamnă barajul acesta pentru noi. Dar suntem încrezători, mergem liniştiţi şi încercăm să trecem mai departe”, a declarat Paul Codrea, antrenorul principal al Politehnicii.

„O mişcare bună de sâmbăta după-masa, o miuţă în parc dacă putem să-i spunem aşa. Într-adevăr pentru noi campionatul s-a încheiat când am intrat în play-off, obiectivul nostru era evitarea retrogradării. Nu sunt de acord cu acest lucru, că s-a încheiat campionatul, chiar am avut o discuţie cu băieţii şi din acest punct de vedere au fost anumite meciuri în care dacă am avut ceva să le reproşez a fost lipsa aceasta de atitudine. Pentru că avem un lot foarte tânăr şi mă aşteptam s abordeze cu mult mai multă motivaţie toate partidele din play-off, nu doar anumite meciuri.


Dar una peste alta chiar aş vrea să-i felicit pentru parcursul pe care l-au făcut. Un parcurs foarte mic pentru o echipă mică, aşa cum este Buziaşul. Despre Poli Timişoara şi partida de astăzi nu ştiu dacă ar fi foarte multe de spus. O echipă de perspectivă, o echipă tânără. Am văzut că Paul a aliniat băieţii care au jucat mai puţin, probabil i-au menajat pentru partidele dificile pe care le vor avea în finala sau finalele pe care le vor disputa în perioada imediat următoare. Dar clasamentul final, din punctul meu de vedere, este conform cu realitatea. La ceea ce s-a jucat până în acest moment. Dar pentru Politehnica, Bihor, Ghiroda şi Filiaşi sunt meciuri în care orice e posibil (…) Nu aş vrea să mă hazardez şi să discutăm de planuri nici măcar pe termen scurt. Pentru că data de 9 iunie e o dată importantă şi ştiţi la ce mă refer, că sunt alegerile locale şi orice planuri pe care ţi le faci acum e posibil să-ţi fie date peste cap de deznodământul acelor alegeri. Eu am avut o astfel de experienţă neplăcută în 2012 când chiar am avut un sezon extraordinar cu cei de la Recaş, am promovat în Liga 2 şi la câteva zile după promovare s-a schimbat conducerea oraşului şi ştiţi foarte bine povestea cu mutatul la Timişoara şi aşa că mi-e greu să-mi fac planuri pe termen lung”, a spus Cosmin Petruescu, „principalul” Buziaşului.

Întrebat de baza sportivă construită de CNI în Buziaş şi care nu e încă gata, „Conferenţiarul” a răspuns: „Sunt perioade în care se lucrează într-un ritm alert şi perioade în care nu este nimeni pe şantier. Sperăm ca până la debutul sezonului următor să putem să ne mutăm în casa noastră. Au fost doi ani şi jumătate, cel puţin de când sunt eu la Buziaş, foarte dificili de administrat, de organizat, dar le mulţumesc celor care au fost în jurul meu: stafful tehnic, stafful administrativ, medical şi nu în ultimul rând celui de jucători, pentru că au fost băieţi înţelegători şi au înţeles că fiecare trebuie să contribuie cu ceva la buna organizare a actiivităţii la Buziaş. E greu pentru noi că am jucat la Carani, la 60 kilometri de casă, antrenamentele la Sacoşu Turcesc, materialele, echipamentul sunt la Buziaş. Dar sperăm ca pe viitor să ne putem să ne mutăm la casa noastră. Nu mai e mult de lucru acolo, dar depinde de firma care a câştigat licitaţia, nici măcar de autorităţile locale, care au făcut tot posibilul pentru a avea baza sportivă gata. Paradoxul e că primele două baze la care au început lucrările, la Timişoara şi Buziaş, sunt ultimele iar celelalte trei din judeţ sunt deja inaugurate… trăim în România şi uneori asta ne ocupă tot timpul”.

Costel Pantilimon: „Suntem conştienţi că vom avea două meciuri foarte grele”

Conducătorul Politehnicii a vorbit şi despre cine e favorit în duelul de baraj 100% timişean, unul aproape al „Căii Lugojului” dacă ţinem cont de „casele” (actuale) ale lui Poli şi CSC Ghiroda. Recent preşedintele galben-albaştrilor, care s-au impus şi azi la Filiaşi (scor 4-2), Marius Poclid susţinea că Poli e favorită. Interesant e că „Panti” are la oaspeţii de miercuri un fost coleg, pe Alex Popovici.

„Cumva un prim obiectiv e atins, mă bucur că mai mulţi jucători tineri şi-au făcut loc în angrenajul primei echipe. Şi acesta era unul dintre obiectivele noastre, să aducem cât mai mulţi jucători din Academie către echipa mare. Fiecare încearcă să-şi găsească locul. E foarte important ca ei să înţeleagă, încredere li se dă, trebuie să muncească foarte mult. Astăzi au făcut o partidă foarte bună şi suntem foarte bucuroşi de cum au tratat jocul. Era un risc ca la final de aşa-zis sezon să nu abordeze jocul la cel mai ridicat nivel, mă bucur că au dat dovadă de profesionalism. Mă bucur că au făcut-o, e foarte important, pentru că insistăm foarte mult pe subiectele acestea şi primul obiectiv e atins, urmează o săptămână foarte importantă. Toată lumea e conştientă, începând de la mine, la ultimul om din club, e foarte conştient de ce înseamnă această săptămână. E important să ieşim cu bine şi să continuăm ceea ce am început. Adică un drum spre o promovare, am luat-o pas cu pas, dar toată lumea ştie că cerinţele clubului sunt acestea. Încercăm să facem maximum pentru că un club ca al nostru trebuie să fie la un nivel cât mai ridicat. În general oraşul e de aşa natură, primplanul sportului în Timişoara e acaparat de clubul Politehnica, tot timpul o să fie tot felul de comentarii, tot felul de păreri, pentru mine important e că pe parcursul acestui sezon, în momentul de faţă şi de acum încolo, că şi la meciul următor se anunţă un număr foarte mare de spectatori, de suporteri, mă bucur că oamenii din spate, cei care au dat întotdeauna tonul şi sunt sufletul acestui club, sunt alături de jucători. Au înţeles de la început proiectul, au înţeles că trebuie sprijiniţi, au înţeles că cu toţii avem, şi jucătorii mai ales, avem nevoie de sprijinul lor. Au ştiut să creeze tot timpul o atmosferă propice şi să le ridice gradul de responsabilitate, ceea ce am reuşit şi noi. Mă bucur că începem să fim un tot unitar, să avem un numitor comun. Cred că până la urmă toată lumea îşi doreşte binele clubului. Cel puţin noi care suntem implicaţi direct, împreună cu suporterii noştri, cu oamenii care iubesc clubul, eu cred că şi comunitatea din Timişoara şi nu numai, e toată angrenată în ceea ce înseamnă viitorul acestui club.

Dacă ne uităm pe foaie aş putea spune că sunt favoriţi. Dar nu o să spun niciodată lucrul acesta, cumva istoria e de partea noastră, tradiţia, oamenii care lucrează în club, tot ce înseamnă acest club pentru oraş. Putem spune că trebuie să dovedim toate atuurile astea pe care noi le avem şi tot angrenajul acesta de responsabilităţi, trebuie să-l punem pe teren şi să scoatem maximum din această dublă manşă. E clar, dacă te uiţi pe foaie spui că ei vin cu un oarecare plus, dar nu e cazul, din punctul meu de vedere. Până la urmă totul cade pe umerii staffului tehnic, al jucătorilor şi cumva al nostru, să-i sprijinim din spate şi să fim alături de ei şi să le creăm cele mai bune condiţii pentru a performa, ceea ce am reuşit în această perioadă şi să oferim sprijinul necesar ca noi să ieşim cu bine din acest sezon. Au câţiva jucători care au o oarecare experienţă, dar încă o dată, toată lumea o să ceară ca noi să ieşim câştigători de pe teren. La fotbal nu e tot timpul aşa, nu e numai numele, tricoul pe care-l porţi, trebuie să dovedeşti. Noi suntem oamenii care ne-am pus la muncă, suntem conştienţi de adversarul pe care-l întâlnim, nu-l tratăm cu superficialitate în niciun caz, suntem conştienţi că vom avea două meciuri foarte grele. Până la urmă dacă vrei să promovezi trebuie să treci de toate aceste etape… Se anunţă cred cel mai mare număr de spectatori din acest sezon, eu îi aştept să vină să încurajeze, să-i susţină pe jucătorii noştri, pentru că e clar, în momentul de faţă ei sunt viitorul acestui club. Au nevoie de susţinere, au nevoie să joace la nivelul cel mai înalt şi noi trebuie să venim în sprijinul lor să-i ajutăm să ajungă cât mai repede la punctul final”, a spus şi Costel Pantilimon, directorul executiv al Politehnicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.