Politehnica a rupt blestemul cu Buziaşul după un joc cu trei penalty-uri....

Politehnica a rupt blestemul cu Buziaşul după un joc cu trei penalty-uri. Alb-violeţii, oficial la baraj

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Politehnica Timişoara a spart gheaţa în duelurile mereu cu evenimente contra celor de la Phoenix Buziaş, chiar în Vinerea Mare. Oaspeţii s-au impus cu 3-2 (1-1) la capătul unui joc uşor stricat de câteva decizii anapoda ale arbitrului Alexandru Manea, care a acordat trei penalty-uri, dintre care două foarte uşor, unul pentru gazde, apoi unul şi pentru alb-violeţi. Cel mai important pentru elevii lui Paul Codrea e însă că acum sunt siguri 100% de prezenţa în barajul de promovare.

Gazdele puteau profita devreme de o eroare a portarului Murariu, dar mingea degajată în adversar a sărit la Chistrugă, aflat în ofsaid şi golul-cadou a fost anulat. În minutul următor putea fi la fel de bine 0-1, dar „capul” lui Olariu a fost respins de la bara a doua de Nicolescu.

Poli a început să controleze mai mult jocul şi în minutul 19 centrarea lui Curescu a provocat (primul) penalty. Pamfile a lovit mingea în careul mic şi a fost busculat de portarul Flonta. De la punctul cu var David Popa a înscris cu un şut în dreapta lui Flonta la două minute distanţă, căci ambii jucători implicaţi în faza precedent au necesitat intervenţia medicilor. În minutul 24 „centralul” Alex Manea, din Timişoara, avea să acorde penalty în careul celălalt. Dar nici pe reluări nu se vede sigur unde a fost „infracţiunea” la duelul dintre Bocşan şi Chistrugă, cel din urmă acuzând o lovitură în zona capului. Scorul a devenit 1-1 după ce Grancea a transformat în dreapta lui „Mura”.


Jocul a fost apoi destul de echilibrat câteva minute, dar cu ocazii mai clare, mai ales pe final de repriză, pentru oaspeţi.

Mai întâi Olariu (min. 35) a şutat din careu dar pe direcţia portarului. Apoi Bîrlovean (41) a fost aproape de autogol, la şutul lui Prună deviat peste transversală. În timp ce lobul lui Curescu (45+1) a trecut puţin peste vinclu.

În repriza secundă scenariul părea să fie asemănător. În minutul 59 Poli credea încă o dată că scapă în câştigătoare după e Olariu a finalizat în vinclu din assist-ul lui Curescu. Cel din urmă a fost bun servant, dar nu şi finalizator, irosind în continuare mai multe ocazii. Replica Buziaşului a venit la doar două minute distanţă, când după o minge lungă Chistrugă a finalizat cu un şut în cros pentru 2-2. Minutul 78 avea să aducă un nou penalty acordat uşor, de această dată pentru vizitatori, când Curescu a pasat în careu apoi a acuzat lipsa de frâne a lui Bîrlovean. De la punctul cu var David Popa nu a greşit nici de această dată.

Avea să rămână 2-3 final deşi pe final Buziaşul a mai sperat la egalare, chiar în cel de-al cincilea minut al prelungirilor, dar Nagy, aflat în poziţie bună a fost blocat de R. Ciurel şi apoi de Murariu. În faza premergătoare timişorenii au acuzat un fault neacordat la Marincu, dar nu a mai contat şi cu aceste trei puncte Poli şi-a asigurat locul 2 în C8, cu 50 de puncte, la 12 în spatele Bihorului, care a învins-o pe Peciu Nou cu 1-0. Astfel, cu trei runde înaintea încheierii play-off-ului nou promovata timişeană, aflată pe 3 cu 39 de puncte, nu-i mai poate ajunge matematic pe alb-violeţi, care, foarte probabil, vor întâlni în semifinalele barajului o altă conjudeaţeană, Ghiroda, liderul C7.

În etapa viitoare, prima intermediară, marţi, de la ora 18, Poli întâlneşte Peciu Nou, pe „Electrica”, iarăşi.

Phoenix Buziaş: Flonta – Sturzu, Nicolescu (cpt.), Bîrlovean, Velcan (56, Angheli) – Românu (85, Pefoura), Ferţu (46, Mitre), Sturzu, Bobocea (67, Savu) – Grancea (67, Janu), Chistrugă. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Bocşan (cpt.), A. Vlaicu, R. Ciurel – Prună (89, Marincu), Pureca, Olariu – Curescu, D. Popa, Pamfile (63, Istratie). Antrenor: Paul Codrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.