Promovarea rockului din Banatul Montan. Proiectul muzical Reșița Rocks a lansat o...

Promovarea rockului din Banatul Montan. Proiectul muzical Reșița Rocks a lansat o piesă nouă

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul muzical Reșița Rocks, format din Toni Dijmărescu, Flavius Suciu și Adrian Nițulescu a lansat a lansat un nou single, însoțit de un lyric video. Melodia este o reinterpretare a piesei „Război etern”, apărută în 1994 pe albumul „Exces morbid” al trupei reșițene de death metal ecroticism. Componența  trupei în acea perioadă era Cosmin „Sodom” Dan (voce și chitară), Flavius „Speedy” Păun (bass), Sorin „Gringo” Grindean și Toni Dijmarescu (chitară).

Pe noua versiune, părțile de voce le-au revenit invitaților Vlad Bușcă (membru al trupei L.O.S.T. și o persoană foarte implicată în undergroundul românesc) și Adrian „Molester” Dan (ex. Loudrage și fondator al casei de discuri Loud Rage Music), ambii excelenți cunoscători ai scenei. Ei apar și pe piesa „Blestem”, lansată de proiewctul Reșița Rocks în anul 2020 pe albumul „Născuți din foc”.

„Anii ’90 au reprezentat o perioadă de maximă inspirație și productivitate pentru majoritatea trupelor acelor vremuri, pentru multe a fost vorba chiar de apogeul carierei. Este oarecum valabil și pentru trupele românești, mai ales pentru cele formate după căderea comunismului și care, evident, debordau de energie.


Una dintre aceste trupe a fost Necroticism din Reșița. Faptul că a avut o istorie scurtă este o altă poveste, important este că povestea se rescrie cumva acum, când încercăm să readucem în atenția publicului o altă piesă de-a lor, «Război etern», cu siguranță ridicând întrebări de genul «ce-ar fi fost dacă …?»”, spune Vlad Bușcă.

„Mă bucur să particip din nou la acest proiect inedit, un nou tribut adus trupei resitene de death metal Necroticism. «Război etern» este o piesă care, chiar dacă a fost compusă în anii ‘90 și reinregistrată acum, fără să fie modificată structural, sună cât se poate de actual. Sper să va înspăimânte!”. spune Adrian „Molester” Dan.

Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu în studioul DadiuStudio, aflat în localitatea spaniolă Alcossebre, iar proiectul grafic este realizat de artista Anna Vixie. Proiectul Reșița Rocks fost înființat de muzicienii Toni Dijmarescu, Flavius Suciu și Adrian Nițulescu, care și-au propus să reinregistreze piese din repertoriul trupelor reșițene din anii ’80 și ‘90, în scopul promovării rockului din Banatul Montan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.